Valppu-vauva kymmenen kuukautta

Valppu täytti kymmenen kuukautta maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Sen kunniaksi hän pääsi keinumaan elämänsä ensimmäistä kertaa vauvakeinuun. Isoveli Pikku Joe halusi antaa kovat vauhdit, minä vähän jarruttelin.

Sitten mentiinkin pulkan kyydissä yhdessä isoveikan ja naapurin kaverin kanssa. Hauskaa, että Valppu pääsee jo isompien ulkoleikkeihin mukaan. Ties mitä kaikkia ihania leikkejä he keksivät kevään edetessä!

Mitä muuta kymmenkuiselle kuuluu? Lue alta!Autovaihe on alkanaut, brum brum!

Valppu on oppinut ajamaan leluautoilla. Hän rakastaa etenkin isoveljen monsteriautoja. On niin söpöä, kun veljekset leikkivät autoilla yhdessä. Valppu yrittää tehdä jotain auton äänen tapaista.

Ikkunan ohi kulkeva lumiaura ja hiekoituskone ovat kiinnostavia niin Valpun kuin Pikku Joenkin mielestä. Lumiauran nähdessään Valppu sanoo ”aurr”.  Tosin r-äänne kuulostaa enemmän ranskalaiselta kuin suomalaiselta.

Ylös sängylle peuhaamaan

Valppu oppi kiipeämään Pikku Joen sängyn päälle. Siellä on kiva peuhailla. Hommasta tekee jännittävää, että Valppu seisoo hatarasti ja yrittää samalla kurotella sängyn päältä tauluja tai verhoja. Alas hän ei osaa vielä tulla turvallisesti.

Kukkuu!

Perhekerhossa Valppu oppi leikkimään kukkuu-leikkiä. Hän menee verhon taakse piiloon ja kurkistaa, kun sanotaan: ”Missä Valppu? - Kukkuu!” Hän sanoo itsekin jotain kukkuun tapaista. 

Äidin syliin on hyvä nukahtaa

Valppu haluaisi nukahtaa syliin, mikä on suloista ja raskasta. Päivällä on ihanaa pitää nukkuvaa vauvaa sylissä, mutta yöllä olisi kiva vain laskea vauva imetyksen jälkeen sänkyyn ja jatkaa unia. Yleensä se onnistuukin, mutta toisinaan häntä saa kanniskella pitkäänkin yöllä.


 

"Ankka kaa kaa"

Valppu osaa sanoa ankka ja tietää, että ankka sanoo "kaa, kaa". Kurkku on Valpun herkkua ja se on "kär". Valppu harjoittelee palojn k-äänteitä. Hän nimeää melkein kaiken näkemänsä "kkkkk" riippumatta siitä, alkaako kyseinen asia k-kirjaimella vai ei.

Lempibiisejä

Valpun lempibiiseissä on isoveljen vaikutuksia. Näistä Valppu on erityisen kiinnostunut:

  • Frozen - ”Jotkin muutu ei”
  • Windows95man - ”No rules”
  • Kuumaa - Loputon moottoritie
  • Fröbelin palikoiden kaikki

Mielenkiinnonkohteita

Valpun intohimo (ja isoveljen kauhu) on repiä telkkarista piuhoja irti. Roskakoreja on kiva aukoa ja kaivaa. Aikuisen sylistä on kiva katsella maailmaa ja hekotella milloin tauluille, kelloille ja kalenterille.

Valppu hymyilee kilpaa kevätauringon kanssa

Valpun hyväntuulisuus on ihmeellistä. Välillä poden huonoa omaatuntoa, etten aina ehdi huomoida Valppua. Se ei näytä Valppua haittaavan. Hän naureskelee aivan omille jutuilleen. Hän tulee sitten luokseni, jos kaipaa seuraa ja syliin. 

Valppu nauraa hymyilee tuntemattomillekin ihmisille, ja hän saa paljon ihastuneita katseita ja kommentteja. "Valppu on vaan jotenkin niin söpö vauva!" Olen todellakin samaa mieltä.


Kommentit

  1. ❤️❤️❤️Kiitos taas Valpun kuulumisista. Ihanaa kevättä teille❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit