Kolmekymppiset raskausviikolla 33

 

Kuva: Sakari Kapanen
 

Tänään olen ensimmäistä päivää kolmekymppinen. En onneksi pode kolmenkympin kriisiä. Minusta kolmen kympin ikä on vain hyvä syy järjestää juhlat! 

Pidin kolmekymppiset viime viikonloppuna noin kolmenkymmenen hengen kaveriporukalla. Edellisenä viikonloppuna minulla oli vielä babyshowerit , joten ainakin on tullut juhlittua kunnolla.  

Kolmekymppiset sujuivat hyvin, mutta myönnettäköön, että näin raskausviikolla 33 juhlien järjestäminen tuntui. Ravasin monena iltana kaupoilla selkäni kipeäksi etsiessäni sopivaa mekkoa, meikkejä, koristeita ja tarjoiltavia juhlia varten. Väittäisin, että oli silti kaiken kivun ja vaivan arvoista.

Kuva: Sakari Kapanen

Juhlapäivänä

Ennen varsinaisia juhlia minulla oli hemmotteluaamu. Kävin kampaajalla, joka teki minulle pikakampauksen: kiharaa ja nyöritystä. Sitten suuntasin kosmetologiystävälleni. Hän loihti minulle aivan upean meikin lahjaksi.

Oli luksusta, ettei tarvinnut juhlapäivänä itse laittautua. Kotona minun tarvitsi vain pukea mekko päälle, ja olin valmiina kolmekymppiskuviin, jotka puolisoni Sakari otti minusta.

Iltapäivällä kävimme koristelemassa ja laittamassa juhlapaikkaa valmiiksi. Sain avukseni puolison sekä ystäviä. Pikku Joe -taaperokin pyöri koristeluiden ajan jaloissa, mutta kävin viemässä hänet kotiin ennen juhlien alkua. Mummeli piti hänestä hyvää huolta juhlien ajan.

Varsinaiset juhlat alkoivat klo 18 illalla ja lopettelimme puolilta öin. Kuulemma jotkut olivat lähteneet jatkoillekin, mutta minä menin kotiin vapauttamaan mummelin. 

Pari urheaa ystävää tuli meille yöksi, vaikka seuraavana päivän herätys olikin seitsemän maissa taaperon kanssa. Pidimme vielä omat aamujatkot brunssin merkeissä.

Ystäväni loihtima upea meikki

Millaiset juhlat olivat?

Juhlapaikan sain puolisoni työpaikan kautta ilmaiseksi. Se on iso etu, sillä juhlapaikkojen vuokriin ei kotihoidon tuki riitä. Tilan puolesta löytyi äänentoistolaitteet karaokea varten, mikä oli ykköskriteerini juhlapaikkaa valitessa. Rakastan laulamista!

Tarjottavana oli täytekakkua, savulohipiirakkaa, parsakaali-savutofupiirakkaa, sipsejä, karkkeja ja suklaata. Tein itse ainoastaan  parsakaali-savutofupiirakan. Ystäväni teki täytekakun ja äitini savulohipiirakan. Juomapuolena oli alkoholitonta kuohuviiniä, vichyä ja kivennäisvettä. 




Ohjelmanumerona oli:

  • 1993-aiheinen Kahoot-tietovisa
  • Bingo, jossa bongattiin juhlien tapahtumia, esim. "selfie kakkatyynyn kanssa"
  • Paljon karaokea (Singan ilmainen kokeilujakso käytössä)

  • Valokuvausseinä, joka oli koristeltu oviverhoin ja ilmapalloin. Kuvausrekvisiittana oli photobooth-kylttejä. Kuvia sai napsia Polaroid-kameralla.

  • Vieraskirja, johon sai teippailla polaroid-kuvia ja kirjoittaa terveisiä.

  • Vapaata oleskelua ja pelailua. Juhapaikalta löytyi pelejä, joita vähemmän laulamisesta kiinnostuneet vieraat pelailivat mielellään.

Muistamiset toivoin Punaisen ristin katastrofirahastoon. Punaisen ristin sivuilla on ohjeet, kuinka järjestää merkkipäiväkeräys. On jännittävää nähdä, kuinka suuren potin olen kerännyt juhlien ansiosta hyväntekeväisyyteen.

 

Laulamisen lomassa selän lepuutusta

Kai se varhaiskeski-ikä alkaa iskeä päälle, kun olo on kolme päivää juhlien jälkeenkin todella väsynyt. Saattaa se olla tämä raskauskin. Tänään virallisena merkkipäivänä täytyy ottaa rennosti.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit