Puolivuotias Valppu-vauva

Puolet Valpun vauvavuodesta on kulunut. Tavallaan tuntuu, että Valppu olisi ollut täällä aina, tavallaan aika on mennyt ihan liian nopeasti. Olen iloinen, että vauvavuotta on vielä puoli vuotta jäljellä! Tässä postauksessa kerron puolivuotiaan Valpun kuulumisia ja ajatuksia puolen vuoden iästä.

Halloween 2023

Halloween 2022
Puoli vuotta on aivan ihana ikä!

Elämä puolivuotiaan Valpun kanssa tuntuu niin hyvältä, että voisin pysäyttää ajan tähän hetkeen, mikäli hän nukkuisi öisin vähän paremmin ja alkaisi kelpuuttaa muutakin ravintoa kuin maito rinnasta juotuna. 

Parasta tässä iässä on se, että Valppu on niin iloinen tutkiessaan maailmaa. Hän ryömii kovaa vauhtia, menee minne haluaa, tutkii ja pistää kaiken suuhunsa. Ennen ryömimään oppimista hän oli usein tyytymätön, kun halusi jotain, muttei saanut. 

Ryömimisen perässä on vielä helppoa pysyä perässä ja häärätä itse samalla omia juttuja. Meidän koti on jo Pikku Joen jäljiltä turvallinen, joten ei tarvitse huolehtia muusta kuin että lattioilla ei ole pieniä esineitä. Sitten kun vauva alkaa nousta seisomaan ja kävelemään tukea vasten, saakin olla sydän syrjällään, ettei hän kolhi päätään ihan joka paikkaan. En odota sitä aikaa niin innolla.

Isoveljen jutut naurattaa eniten

Valppu nauraa kaikista makeimmin Pikku Joen jutuille. Viime aikoina Valppua on naurattanut, kun Pikku Joe on hokenut "vau vau vau" tai sanonut "be bobbaa baababeiba". Pikku Joen tähdelentoleikki naurattaa myös. Siinä Pikku Joe pyörii lattialla ympyrää kuin breikaten ja hekottaa kilpaa Valpunja minun kanssa. 

Valppua kiinnostaa selvästi kaikki Pikku Joen leikit ja välillä täytyy olla tarkkana, ettei hän sotke tämän leikkejä. Paljon he leikkivät yhdessäkin: ryömivät pöydän alla ja leikkivät kukkuu-leikkiä.

Kiinteiden maistelut etenevät hitaasti mutta ei niin varmasti

Valppu on maistellut viiden kuukauden iästä alkaen vihannes- ja hedelmäsoseita sekä viljoja. Soseet eivät ole maistuneet. Parsakaalia, kukkakaalia ja mangoa on mennyt jotenkin, mutta niitäkin vain pieniä teelusikan kärjellisiä. 

Yleensä Valppu pitää suun visusti kiinni ja työntää lusikkaa pois, kun hänelle yritetään tarjota soseita. Aloitamme istumisharjoittelut syöttötuolissa ja sormiruokailun. Toivottavasti se innostaisi syömään paremmin. Maito maistuu kyllä - ja edelleen vain rinnasta.

Aamulla voisi nukkua pidempäänkin...

Valppu on ruvennut heräämään liian aikaisin makuuni. Hän herää viiden ja kuuden välillä syömään, eikä välttämättä saa enää unta. Ja jos hän saa, niin sitten isoveikka heräilee Valpun ääniin. Lopputuloksena minun aamuni alkavat yleensä aina viiden ja kuuden välillä.

Päivärytmi

Valppu käy yöunille klo 19.30 ja kaikki ajat aamuherätykselle ovat mahdollisia välillä kello 5-7. Valppu syö yleensä 3-4 kertaa yössä ja välillä heräilee muuten vaan. On varmaan nälkä, kun liikkuu niin paljon. 

Valppu nukkuu yleensä kolmet päiväunet. Aamupäivällä noin 45 minuuttia, keskipäivällä 1-2 tuntia ja iltapäivällä 30 minuuttia. Rytmi vähän elää sen mukaan, milloin herätään ja mitä on päiväohjelmassa.

Valppu on niin ihana!

Joka päivä meinaan pakahtua siihen, kuinka suloinen, ihana ja rakas Valppu on. Hänellä on niin leveä hymy, säteilevät silmät ja suloisen pyöreät posket. Hänen naurunsa tarttuu. Hän on meille kaikille niin rakas!

Haikeudella ja innolla odotan, mitä toinen puoli vauvavuodesta tuo tullessaan.

 
 

Lue myös:

Vertaa, millainen Pikku Joe oli samassa iässä: Puolivuotias vauva

Valpun aikaisemmat kehityspäivitykset:

Vauva yksi kuukautta

Vauva kaksi kuukautta

Valppu-vauva kolme kuukautta 

Valppu-vauva neljä kuukautta   

Valppu-vauva viisi kuukautta

 
 Mitä vuosi sitten tapahtui?
 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit