Valppu-vauva neljä kuukautta

Valppu täytti neljä kuukautta - kolmannes vauvavuodesta takana. Tuntuu haikealta, että tämä pikkuvauva-aika menee niin nopeasti ohi. Ensimmäisen lapsen kohdalla sitä odotti innolla kaikkia uusia taitoja. Toisen lapsen kohdalla minulla ei olisi mikään kiire, mutta Valpulla tuntuu olevan.


 

Taidot

Valppu oppi kääntymään selältä vatsalleen vajaa neljän kuukauden iässä. Isoveljen paidan kuviot toimivat tarpeeksi hyvänä houkuttimena. Hän haluaa harjoitella uutta taitoaan kaiken aikaa, välillä viideltä aamuyöstäkin. Teippivaipan vaihto on kääntymisen vuoksi niin hankalaa, että Valppu sai ensimmäiset housuvaippansa.

Valpulla on kova hinku päästä eteenpäin. Lattialla ollessan hän saattaa hermostua, kun haluaisi jonkun lelun, mutta ei vielä osaa ryömiä sen luokse. Kun valppu hermostuu, kuulostaa ihan kuin hän sanoisi: "Äiti!"

Sylissä ollessaan Valppu treenaa vatsalihaksiaan ja yrittää kovasti punkea itseään istuma-asentoon. En muista vastaavaa esikoisen kohdalla näin nuorena.

Hauskat jutut

Valppu nauraa hekottaa oikein kunnolla. Hän nauraa, kun hänelle päristellään tai huokaistaan teatraalisesti päätä nyökäyttäen. Sukkottelu ja monet leikit saavat hymyn ja naurun huulille. Isoveljen kanssa on hauska leikkiä ja hänen touhujaan seurailla.

Maito maistuu lusikoimalla

Kirjoitin aiemmassa postauksessa , että Valpulla on tuttipullolakko. Jouduin kuitenkin pakosta olemaan vähän kauemmin erossa Valpusta. Sillä välin Sakari antoi Valpulle äidinmaitoa lusikalla. Valppu oikein hymyili ja nautiskeli maidosta lusikalla syötettynä.

Maidon lusikoiminen herätti ruokahalua niin, että Valppu suostui juomaan vähän tuttipullostakin kahden kuukauden lakkoilun jälkeen.Vieläkin tuttipulloilu on hankalaa, mutta onneksi lusikallakin saa menemään maitoa ensi hätään, niin voin olla joskus pois kotoa ilman hirveää stressiä.

Unet ja rytmi

Valppu käy yöunille klo 19.30 maissa ja herää vaihtelevasti klo 6-7 aikoihin. Joskus jopa klo 5.30. Päivällä Valppu nukkuu 3 - 4 päiväunet.

Viime viikkoina yöunet ovat olleet hyvin katkonaisia ja Valppu vaatii paljon kanniskelua. Välillä heräämisiä tulee niin paljon, etten pysty edes laskea. Valppu on ollut koko alkusyksyn  enemmän tai vähemmän flunssassa, joten uskon, että huonot yöt johtuvat siitä. Eiköhä unetkin parane, kun tukkoisuus helpottaa. 

Kasvu

Valppu kasvaa tasaisesti ja hienosti omalla käyrällään. Monet sanovat, että onpa iso tai pitkä vauva. Se on alkanut ärsyttää minua, vaikka tiedän, ettei kukaan sitä tarkoita pahalla. Kai sitä haluaisi pitää vauvan vielä pienenä, kun hän on vasta neljä kuukautta ja ikäisekseen ihan normaalikokoinen.

Minusta vauvan koon arviointi on turhaa, ellei ole terveydenhuollon ammattilainen ja oikeasti huolta jostain. Siispä tästä eteenpäin vauvan mittoja ei blogissani lue. Toki voit minulta kysyä henkilökohtaisesti, jos se kiinnostaa.

Lue myös aiemmat kehityspostaukset:

Vauva yksi kuukautta

Vauva kaksi kuukautta

 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit