Rv 30 - 31: Vauvan vaatehankintoja ja kirppistelyä

Raskausviikoilla 30 - 31 olo on ollut henkisesti kepeämpi, kun synnytys ei ole enää huolettanut. Fyysisesti olo on raskas, mutta olen silti jaksanut kierrellä kirppiksillä ja suunnitella vauvan vaatehankintoja. Niistä lisää tässä postauksessa.

Vauvan vaatelöytöjä Pirkan Kirpputorikeskuksesta 12,75€
 

Kirppislöytöjä:

Esikoiselta on jäänyt joitakin vauvan vaatteita talteen, mutta 50 -56 koon vaatteita ei juuri ollenkaan. Olen etsinyt näitä kokoja vauvalle Tampereen seudun kirppiksiltä.

Kaikista parhaat löydöt tein Kangasalla Pirkan kirpputorikeskuksessa. Siellä on erikseen lastenosasto, ja vauvojen vaatteita oli useammassa pöydässä. Taapero viihtyi hyvin kirppisreissulla mukana, kun pääsi samalla leikkipisteelle touhuamaan.

Olen tehnyt löytöjä myös kierrätyskeskuksista: Lentolasta Kangasalta sekä Lielahdesta TampereeltaLasten kirppis MiniPandastakin ostin pari vaatetta. Kierrätyskeskuksissa hinnat ovat mielestäni edullisia, mutta MiniPandassa välillä ylihinnoiteltuja.

Kahdet siistit housut ja haalari yht. 4€, kierrätyskeskus

Kolme pyjamaa (yksi ei kuvassa) yht 5,5€, MiniPanda

Kirppiksiltä mukaan tarttui lyhythihaisia bodeja, yöasuja, housuja sekä ohut kuorihaalari.Sain ystävältäni ilmaiseksi hänen lastensa vanhoja pitkähihaisia bodeja ja housuja myös. Suurin osa bodeista on kietoaisumallisia, sillä ne ovat pienen vauvan kanssa kätevimpiä.

On erilaista tehdä hankintoja kevätvauvalle kun talvivauvalle.  Esimerkiksi Tammikussa 2021 syntyneelle esikoiselle en hankkinut ollenkaan 56-koon haalaria, koska hän oli ulkona lähinnä lämpimässä kaukalo-/makuupussissa vaunuissa. Ajattelin, että kevätvauvan kanssa ohut haalari olisi kätevä kantorepun kanssa ulkona.

Voi olla, että vauva syntyy huhtikuussa tai vasta toukokuussa. Voi olla kylmä tai kuuma. Olen sitten varautunut kaikkeen. Nyt alkaa olla 50- 56 koon vaatehankinnat kasassa. Aurinkolasit ja joku kesähattu vielä puuttu, mutta ne ehtii kyllä ostaa vauvan synnyttyäkin. Haluaisin tietää päänympäryksen ensin.

Vauvan 50 - 56 koon vaatelista näyttää nyt tältä:

- Pitkähihaiset bodyt 10 kpl

- Lyhythihaiset bodyt 5 kpl (jos on kuuma)

- Housut 7 kpl

- Pyjamat 6 kpl  (sekä lyhyt- että pitkähihaisia)

- Hupparihaalari 1 kpl

- Ohut kuorihaalari 1 kpl (kantoreppuiluun)

- Pipot/myssyt 3kpl (ohut merinovillainen kypärämyssy, neulepipo ja ohut puuvillamyssy)

- Kuolalaput 3 kpl

- Villasukkia, lapasia ja sukkia riittävästi kaapin pohjalla (vaatii vielä inventointia) 

Ystävän lasten vanhat vaatteet, 0€

Ps. Jos kaipaat lisää suosituksia vauvan hankinnoille, käy kurkkaamassa blogijuttu: Top 20 hankinnat vauvalle 0 - 6 kk.

Kommentit

  1. Paljon voimia ja iloa loppusuoralle❤️❤️❤️

    VastaaPoista
  2. Ai että näitä postauksia on ihana lukea!!♥ Kaikkea hyvää loppuraskauteen!

    https://ajatuksiakalenterissa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit