Valppu-vauva kolme kuukautta

Valppu-vauvamme täytti pari viikkoa sitten kolme kuukautta. Tässä postauksessa kerron Valpun kolmen kuukauden kuulumisia ja kehitystä.  Jos sinulta on mennyt ohi, mikä Valppu, niin katso ristiäisjulkaisu.

 


 

Kasvu 

Valppu on kasvanut hienosti ja tasaisesti täysin minun maidollani. Näin perhekerhossa kuusiviikkoisen vauvan ja järkytyin, kuinka isolta Valppu näytti häneen verrattuna. Mietin, onko Valppu ollut ikinä niin pieni vai olenko vain unohtanut, miltä pieni vauva näyttää. Valppu on pitkä. Vaatteista menee 68-koko, mutta kokoa 62 on vielä käytössä.

Tuttipullolakko

Aiemmin Valppu on huolinut edes jotenkin tuttipullon. Kolmen kuukauden ikää lähestyessä hän aloitti tuttipullolakon. Kaikki keinot ollaan kokeiltu, että saataisiin hänet syömään tuttipullosta, eikä mikään auta. Viime kerralla hän aloi itkeä jo tuttipullon nähdessään. Onneksi hän huolii minun rintani, eikä raivoa niille, vaikka maitoa tulee suihkuamalla.

Uusia taitoja

Valppu osaa tarttua esineisiin ja viedä ne suuhun. Isoveljen kanssa on hauska leikkiä, kun hän antaa leluja, joihin voi tarttua.  Äidin sormista on kiva pitää kiinni etenkin väsyneenä ja imetyshetkissä.

Valppu on kääntynyt useita kertoja vatsalta selälleen. Neuvolan hoitopöydällä hän kääntyi kerran selältä vatsalleen ja takaisin. Alusta oli hieman vino, joten se auttoi. Harjoitellaan vielä kotona täysin suoralla alustalla. Melkein jo menee!

Lattialla ollessaan Valppu kääntää itseään kellonviisarimaisesti ympäri. Hän laittaa jalat koukkuun ja nostaa jo vähän peppua ilmaan kuin konttausasentoon hakeutuen. Hän osaa tarttua toisen jalan varpaisiin, muttei vielä molempiin jalkoihin yhtä aikaa.

Sormet maistuvat

Omia sormia täytyy syödä jatkuvasti. Valppu haluaisi tunkea sormet suuhun myös silloin, kun imetän tai kun hän syö tuttia. Vähän hankala yhdistelmä.

Hymypoika

Valppu hymyilee niin, että koko keho on mukana käsiä ja jalkoja myöten. Valppu vain hymyilee kaikille ja kerää ihastuneita katseita. Vähän hän on alkanut naurahdellakin, kun pärisyttelen tai hassuttelen hänen kanssaan. Vielä odotellaan kaikista makeimpia hörönauruja. 

Monipuolinen ääntelijä

Valppu juttelee vastavuoroisesti omalla vauvan kielellään. Välillä hän toistaa perässä oikeita sanoja muistuttavia äänteitä, kuten äiti. Kun hänelle laulaa, hän hymyilee ja laulaa mukana. Äänteet ovat monipuolistuneet. Niistä kuulee, onko vauva iloinen, harmistunut vai väsynyt. Kun imetys päättyy, hän päästää maailman surkeimmalta kuulostavan vingahduksen.

Lempijutut

Valppu nauttii kylpemisestä, musiikista, peilin edessä tanssimisesta, seurustelusta, sylissä pilkistelystä, värikkäistä leluista, kirjan lukemisesta ja isoveljen touhujen seurailusta. Hänen lempileikkinsä on Maantie -köröttely tai ainakin sille hän nauraa usein.

Unet ja rytmi

Maailma on niin mielenkiintoinen, että Valppu taistelee unta vastaan ja tarvitsee aiempaa enemmän rauhoittelua unille. Arjen alun myötä Valpulle on alkanut muodostua jotain rytmiä myös päiväuniin. Rytmi on väkisinkin muodostunut Pikku Joen menojen ympärille.

Valppu nukkuu öisin noin klo 20-7 2-3:lla syötöllä. Hän käy ensimmäisille päiväunille, kun lähdemme yhdeksän maissa kerhoon tai ulkoilemaan. Hän nukkuu usein pienet tirsat, kun palaamme kotiin klo 11 maissa. Kun Pikku Joe käy päiväunille puoliltapäivin, otan Valpun kantoreppuun ja molemmat lapset nukkuvat  yleensä 1 - 2 tuntia. Iltapäivällä Valppu nukkuu vielä 1-2  lyhyet unet, kun ulkoilemme. 


 

Lue myös aiemmat kehityspostaukset:

Vauva yksi kuukautta

Vauva kaksi kuukautta 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit