Raskausviikko 32: Baby Shower melkein yllätyksenä

Raskausviikolla 32+0 minut yllätettiin - ystävät olivat järjestäneet ihanat Baby Shower -juhlat eli vauvakutsut minulle! Totta puhuen tiesin, että juhlat ovat tulossa. En vain tiennyt missä, milloin ja miten.

Babyshowerit merkitsivät minulle todella paljon, sillä  Pikku Joen odotusaikana 2020 syksylllä koronarajoitukset vaikuttivat, ja livejuhlat jäi pitämättä. Sain kyllä ihanat etäjuhlat, mutta se ei korvaa kasvokkain olemista. Siispä esitin toiveen ystäville: tässä raskaudessa haluan babyshowerit, joissa voin oikeasti tavata ihmisiä.

Olisin kuulemma saanut juhlat, vaikken olisi niitä pyytänytkään. Halusin silti varmistaa, koska babyshowereiden kohdalla vaihelee käytännöt, järjestetäänkö niitä vain ensimmäisen lapsen kohdalla vai kaikkien lapsien kohdalla. Jos jotain elämässä haluaa, täytyy osata sanoa suoraan.

Nyt itse juhliin...

 

 

Baby Shower -juhlat 

Minut huijattiin lähtemään kotoa ystäväni luokse pizzalle. Viiden äitiystävyksen ex tempore -tapaaminen pizzan merkeissä kuulosti vähän liiankin hyvältä ollakseen totta. Toisaalta whatsapissa oli niin aitoa hämäyskeskustelua, etten tiennyt, mitä uskoa. Varmuuden vuoksi pesin hiukseni edellisenä iltana, puin vähän siistimmät vaatteet ja meikkasin kevyesti. En halunnut  näyttäytyä perusmutsityylissäni likaisilla raskausleggingseillä. 

Ystävän luona oven aukaisikin hänen miehensä ja lapsensa. Sain lapun, jossa käskettiin kääntämään auton nokka kohti Pappilan rantatupaa. Rakas äitini oli vuokrannut kauniin juhlatilan, vaikkei juhliin päässytkään. 

Juhlapaikalla minua odottivat "pizzaseuralaiseni" sekä monta muuta rakasta ystävää. Tarjolla oli monenlaista vegaanista herkkua, mm. pizzaa, kakkua, karkkia, keksiä ja kivennäisvettä. Ensin syötiin ja juteltiin, sitten oli ohjelman ja lahjojen vuoro.


 

Baby Shower -ohjelmana oli:

Vauvaveikkkaus, jossa arvuuteltiin vauvan syntymäaika, pituus, paino, nimi  sekä mitä olen tekemässä, kun synnytys käynnistyy.

❤  Pilttien sokkomaistelu (oli kokeneena äiti-ihmisenäkin yllättävän vaikeaa).

❤  Kuinka kauan eläin on raskaana? Tehtävänä oli yhdistää lapulta oikea eläin ja odotusaika toisiinsa, esim. norsu ja 22 kk.

❤  Nimiehdouksia vauvalle -aakkoset. Tehtävänä oli keksiä vauvalle nimi jokaisen aakkosen kirjaimelle. Esim. A) Antti, B) Bertta, C) Cedric jne. Tämä tehtävä oli hyvä, sillä emme ole oikeastikaan päättäneet vauvan nimeä. Saatetaan joku hyvä vaihtoehto valitakin nimeksi!

 


Sain aivan ihania lahjoja:

❤  Hemmottelukassin, joka sisälsi lahjakortin hierontaan/hyvinvointipalveluihin, Lehtikuohu-juoman sekä paljon suklaata ja lakua (otan lakut todellakin sairaalaan mukaan!).

❤  Kuvataulun, joka koottin Polaroid-kuvista, joita otimme juhlissa

Vauvavuosilupauksia. Vieraat kirjoittivat lapulle lupauksia, miten he voisivat tukea meidän perheen hyvinvointia vauvavuonna. Esim. "Tuon kotitekoista vegeruokaa ja seuraa teille."

Muistokirjan, johon koottiin mm. yllä mainittuja tehtäviä ja lupauksia. 


En voi tarpeeksi painottaa, kuinka kiitollinen ja iloinen olen juhlista! ❤ 

Ps. Tänään (rv 32+6) oli pitkästä aikaa neuvolakäynti. Vauva oli viimein kääntynyt pää alaspäin, jee! Vauva ei ollut vielä "kiinnittyneenä", joten voi olla, että asento vaihtuu vielä. Iloitsen silti!

Kommentit

  1. Ihana päivitys🌹ihanaa naistenpäivää sinulle🌹🌹🌹

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin hyvää naistenpäivää vähän myöhässä! 🌹 Tasa-arvo kuuluu joka päivään. 🌹

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit