Vauva kaksi kuukautta - kasvu, kehitys ja kuulumiset

Hei heinäkuu! Uusi kuukausi alkoi niin kalenterissa kuin meidän vauvallakin. Vappuvauvamme täyttää tänään kaksi kuukautta. Siispä on aika päivittää vauvan kasvua, kehitystä ja kuulumisia.



Elämä

Elämä meidän kaksikuisen vauvan kanssa on enimmäkseen helppoa. Hän seurailee tyytyväisenä päivän touhuja ja on omaksunut hyvin meidän perheen päivärytmin. Olen pärjännyt hyvin kesäkuun arkipäivät yksin vauvan ja taaperon kanssa. Nyt olemme koko perhe lomalla taas heinäkuun ajan.

Mahavaivoja vauvalla on välillä ja silloin hän haluaa olla sylissä. Muuten hänet voi laskea lattialle leikkimään tai sitteriin istumaan. Koko ajan täytyy kyllä vahtia, ettei hän joudu isoveljensä tallottavaksi. Teen vauvan kanssa ihan tavallisia arjen askareita ja välillä jutellaan, lauletaan ja leikitään yhdessä. Valitettavasti en pysty antamaan hänelle niin paljon huomiota kuin esikoiselle aikoinaan.

Kasvu

Kuusivikkoisena neuvolassa vauva oli 56.3 cm pitkä ja painoi 5195 grammaa. Tästä on aikaa melkein kolme viikkoa. Veikkaan, että pituutta on nyt kuutisenkymmentä senttiä ja painoa kuutisen kiloa. Vauvan vaatekoko on 62 ja vaippakoko 3. Hän kasvaa ja syö hienosti. 

Tuntuu haikealta, että vauva kasvaa niin nopeasti. Itkin vuolaasti, kun annoin kaikkein pienimmät vauvan vaatteet pois. Samalla olen iloinen, että elämä on nyt helpompaa kuin ihan vastasyntyneen vauvan kanssa. 

Kehitys

Vauva seuraa katseellaan ääntä ja liikkuvaa kohdetta. Hän on hyvin kiinnostunut muista ihmisistä. Hänen kanssaan voi jutellakin. Hän hymyilee ja vastaa jotain omalla vauvan kielellään.

Vauva on hymyillyt jo yli kuukauden, nyt entistäkin leveämmin kuin nauraen. Hän heiluttelee samalla iloisesti jalkoja ja käsiään. Vauvan hymystä tulee väkisinkin itse hyvälle tuulelle.

Vauva kurottaa käsiään esineitä kohden, mutta kädet ovat vielä nyrkissä. Hän huitoo lelukaaren leluja ja yrittää laittaa pudonneen tutin suuhun, kerran jopa siinä onnistuen. Tutin lisäksi oma nyrkki maistuu.

Vauva kääntyy selältä kyljelleen ja yrittää kovasti kääntyä ympäri. Niskaa hän nostaa niin korkealle, että kiepsahtaa välillä vatsalta selälleen, muttei aina osaa tehdä sitä. Vauva potkii lattialla niin pontevasti, että liukuu eteenpäin.

Uni

Vauva nukkuu yöt yleensä hyvin. Hän nukahtaa kahdeksan - yhdeksän aikaan illalla, nukkuu pisimmän unipätkänsä alkuyöstä ja herää aamulla yleensä kuuden - seitsämän aikoihin. Välillä hän pärjää yöt jopa yhdellä syötöllä ja saattaa nukkua alkuyöstä yli kuusi tuntia putkeen. Yleensä hän tarvitsee kuitenkin aamuyöstä vielä toisen syötön. 

Välillä vauvan aamuyöt ovat melkoista ähkimistä ja rohinaa. Pahimmillaan heräämme molemmat vartin välein. Välillä taas nukumme molemmat oikein hyvin. Vauvan nenän niistäminen on auttanut aamuyön tukkoisuuteen. Raukalla kun menee hengitystiet ihan maitoon maatessa.

Päivällä vauva jaksaa olla hereillä noin puolitoista tuntia. Hän nukkuu useat lyhyet päiväunet. Välillä hän nukkuu pitkätkin päiväunet, mieluiten kantorepussa. Hän suostuu nukkumaan muuallakin kuin sylissä, jos vain laittaa tutin suuhun. Hän nukahtaa helposti tutti suussa ja päätä vähän silitellen.

Ristiäiset

Ristiäiset ovat heinäkuun lopulla. Olemme viimein keksineet vauvalle nimen. Blogissa en aio nimeä paljastaa lapsen yksityisyyden suojan takia. Tarvitsisi siis keksiä vielä jokin "bloginimi" vauvalle. Isoveljen bloginimi on Pikku Joe (syntyi maailmaan samana päivänä, kun Joe Biden astui presidentin virkaan).

Onko sinulla jotain ideoita poikavauvan bloginimeksi? Voi olla jotain vappuun liittyvää tai sitten ihan muuta. Kommentoi alle. 😊

 

Lue myös: Vauva yksi kuukautta - kasvu, kehitys ja kuulumiset

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit