Valppu-vauva yksitoista kuukautta

Blogissa on ollut hiljaista. Juttua riittäisi, mutta aikaa kirjoittamiseen ei tahdo löytyä muuta kuin yöunien kustannuksella. Olen iloinen, että olen silti jaksanut kerran kuussa kirjoittaa Valpun vauvavuoden kuulumisia - ne ovat ihania muistoja! Nyt alkoikin vauvavuoden viimeinen kuukausi, kun Valppu täytti yksitoista kuukautta.  

 

Uusia sanoja

Valppu osaa pärisyttää huulia "brum brum" ja tarkoittaa sillä autoa. 

Vesi on "äkkä" ja leipä "jäi jäi"

"Äini"-sana on ollut jo pitkään, mutta nyt Valppu osaa sanoa "isi" ja "ikkä (iskä)". Kerran hän sanoi veljensä nimenkin.

Kun Valppu halii, hän sanoo "halii" tai "aaaaaii". Hän antaa märkiä pusuja ja sanoo "aua".

Tuntuu, että Valppu oppii ja toistaa sanoja nyt pikavauhtia. En vain muista kaikkia.

Laulattaa ja tanssittaa

Valppu rakastaa kuunnella musiikkia ja pitää siitä, että hänelle lauletaan. Hän on alkanut jammailemaan musiikin mukana.

Kun Valppu haluaa kuunnella musiikkia, hän pyytää "Papu." Hän on oppinut sen Pikkupapu puutarhuri -laulusta.

Valppu laulaa mukana "kvaa kvaa kvaa" Viisi pientä ankkaa -laulussa. 

Bussilaulussa hän laulaa "näin näin näin", kun käännetään rattia sekä. Huvittaa, että hänen isoveljellään oli ihan sama juttu noin vuoden iässä. Laulaa hän myös "koko päivän" tai jotain sinnepäin. 

Autopesula-laulussa hän laulaa tietäväisesti "brum brum."

Kirjat kiinnostaa

Aiemmin Valppu on lähinnä ahminut kirjallisuutta (kirjaimellisesti). Nykyään hän jaksaa vähän katsellakin kirjoja. Valpun lempikirja on "Hyvää yötä, Halikuja." Sille on olemassa ihan oma naurukin "ha ha ha". Siitä on tullut tärkeä osa Valpun iltarutiineja. 

Ruokahalu on hyvä, nam nam!

Valppu syö hyvin ja paljon. Hänen lemppariaan on leipä. Ollaan ostettu hänelle vähäsuolaista ja sydänmerkkistä leipää, kuten Realia, Kaurasydäntä ja Reilu täsyjyvä -paahtoleipää. Hän ei enää suostu syömään puuroa, jos leipää on näkösällä. Saa olla tarkkana, että syödään kaikki samaa. 


 

Nämä naurattaa

Valppua naurattaa isoveljen jutut. He katsovat toisiaan ja nauravat samalla äänellä kuin vetäisivät pahasti henkeen jotain. P-kirjaimen pamauttaminen "ppp" naurattaa etenkin isoveljen suusta. On hauskaa katsella, kun isoveli tanssii ja tekee temppuja Hevisauruksen tahtiin. Nenän niistäminenkin huvittaa.

"Kaa kii"

Valppu on päässyt keinumisen makuun. Pientä kateellisuuttakin on ilmassa, jos isoveli pääsee keinuun ja hän ei itse. Aiemmin hän on katsellut tyytyväisenä ja naureskellut isoveljen keinulle. 

Kahdeksan hammasta 

Valpulla on nyt neljä hammasta ylhäällä ja alhaalla.

Unet

Luovuimme yösyötöistä ja tutista. Sen seurauksena Valppu on alkanut nukkumaan kokonaisia öitä. Joskus hän herää itkemään, mutta rauhoittuu pian isin syliin.Usein aamut ovat aikaisia  klo 5-6, mutta mieluummin otan aikaiset aamut kuin heräämiset kahden tunnin välein.

Siirsimme Valpun nukkumaan samaan huoneeseen isoveljen kanssa. Hän on nyt nukkunut siellä kaksi yötä. On mennyt hyvin! Ajattelin kirjoittaa unista lisää toisessa postauksessa (tai ainakin yritän ehtiä). 

Nautitaan vielä vauvavuodesta

Valppu on vielä kuukauden virallisesti vauva, mutta varmasti hän tulee olemaan meille vauva vielä pitkään. Haikeaa, että vauvavuosi loppuu, mutta toisaalta hauskaa, että Valppu kasvaa ja pääsee yhä paremmin isoveljen touhuihin mukaan. 

Onneksi Valppu viihtyy vielä paljon sylissä ja rinnalla ja antaa meidän pitää häntä vauvana. ❤ 


 

Tässä vielä koottuna Valpun kuulumiset jokaiselta vauvavuoden kuukaudelta:

Vauva yksi kuukautta

Vauva kaksi kuukautta

Valppu-vauva kolme kuukautta 

Valppu-vauva neljä kuukautta   

Valppu-vauva viisi kuukautta

Puolivuotias Valppu-vauva 

Valppu-vauva seitsemän kuukautta 

Valppu-vauva kahdeksan kuukautta  

 
 
Lue myös
 

Kommentit

Suositut tekstit