Rv 36 - 37: Vauva on nyt täysiaikainen

Tänään alkoi raskausviikko 37+0 - vauva on nyt täysiaikainen! Se tarkoittaa, ettei vauvaa enää luokitella ennenaikaiseksi, jos hän syntyisi tällä viikolla. Vauva voi syntyä periaatteessa milloin vain. Uskon kuitenkin, että laskettuun asti menee niin kuin esikoisen kohdalla. 

Vielä ehtii kirjoittaa raskauskuulumisia. Tässä raskausviikot 36 & 37, olkaa hyvä!  

 

Kuva: Sakari Kapanen

Kävin neuvolalääkärillä raskausviikolla 36. Vauva oli pää alaspäin, jes! Käsin ei tuntunut varmasti, niin oikein ultralla varmistettiin. Kaikki oli muutenkin ok minulla ja vauvalla. Kävin myös labrassa raskaudenaikaisen streptokokkinäytteen seulontatutkimuksessa. Toivottavasti tulos on negatiivinen! Seuraava neuvola on taas 37 viikon loppupuolella.

Vointini on todellakin raskaana oleva. Ennakoivia supistuksia tulee usein. Supistusten aikana vatsa kovettuu ja tuntuu menkkamaista jomottelua. Selkä väsyy helposti seisomisesta. Välillä saan vauvan liikkeistä sähköiskumaisia hermokipuja alapäähän. Kaiken lisäksi olen flunssassa ja pitäisi jotenkin taaperoa viihdytttää.

Kaipaisin enemmän lepoa. Haluaisin äitiysloman, jossa voisin oikeasti lomailla niin kuin viime raskaudessa. Kotiäitinä se on vaan vaikeaa. Yritän silti ottaa rennosti aina, kun voin. Käydä hieronnassa, makoilla, istua jumppapallolla ja venytellä. Onneksi alkaa pääsiäinen, niin puolisoni voi huolehtia enemmän taaperosta.

Ajatukset ovat synnytyksessä. Minua ei jännitä itse synnytys, vaan taaperon hoitokuviot synnytyksen aikana. Olemme kysyneet muutamaa ihmistä mahdollisiksi hoitajiksi. Helpointa olisi, jos vauva syntyisi pitkänä vappuviikonloppuna. Pitää varautua siihenkin, että synnytys käynnistyy yöllä tai arkipäivänä.

Melkein kaikki hankinnat vauvalle on tehty. Ainoastaan sukat ja vauvan unilelu(t) puuttuvat, helppo homma. Kahden istuttavat pyöräkärryt olisi kivat, mutta ne ehtii vauvan synnyttyäkin hankkia.

To do -listalla ennen synnytystä on vielä sairaalakassin  pakkaaminen sekä vauvan vaatteiden ja imetystarvikkeiden pesu. Taaperolle olisi kiva koota joku puuhakori vauvan imetyshetkien ajaksi.

Haluaisin tehdä vuoden 2022 kuvista kuvakirjan ja ostaa uuden puhelimen. Saisi hyvälaatuisia kuvia ja videoita vauvasta. Olisi ihanaa päästä puolisoni kanssa treffeille viimeistä kertaa vähään aikaan. Saas nähdä, ehtiikö kaikkea toteuttaa ennen synnytystä.

Kuva: Sakari Kapanen

Olen iloinen, että olen kirjoittanut tästä raskaudesta joka viikolta jotain muistiin. Ikinä ei tiedä, mikä raskausviikko on viimeinen. 

Kaikki tämän raskauden raskausviikkopostaukset löytyy blogistani tunnisteella: raskausviikko. Myös muita raskausjuttuja tunnisteella: raskaus.

Kommentit

  1. Hienoa, kun olet jo noin pitkällä. Iloa synnytystä edeltävään aikaan ja hyvää pääsiäistä sinulle ja perheellesi🌿❤️❤️❤️🌿

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja samoin hyvää pääsiäistä! ❤️

      Poista
  2. Siunausta sinulle 🙏‼️😘🌹🧡🌞

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit