Raskausviikko 13: Hei hei ensimmäinen kolmannes!

Tajusin vasta blogia kirjoittaessani, että ensimmäinen raskauskolmannes on päättynyt! Terveyskirjaston mukaan toinen kolmannes alkaa 14. raskausviikolla (rv 13+0), Preglife-sovelluksen mukaan taas 15. raskausviikolla (rv 14+0). Olen nyt raskausviikolla 14+1 eli molempien lähteiden mukaan ensimmäinen kolmannes on päättynyt. Palaan vielä ensimmäisen kolmanneksen ja raskausviikon 13 tunnelmiin. 

 


Raskausviikko 13

Ensimmäisen kolmanneksen etova olo on poissa. Minulla on nälkä melkei aina, muttei ihan niin usein kuin ensimmäisen kolmanneksen aikana. Ruokahimoja tai -ällötyksiä ei tule yhtä paljon. Syön enimmäkseen ihan perus kotiruokaa, mutta reilusti.

En aina edes muista olevani raskaana. Voi olla, että raskausoireet ovat peittyneet sairastamani keuhkokuumeen ja  parin eri flunssan alle. Väsyttää joka tapauksessa, oli sitten raskaana tai ei. 

Uudet raskausoireet ovat epämääräiset vihlaisut lonkissa ja mahassa. Niitä tulee, jos vaihdan nopeasti asentoa kehoani hallitsematta. Kävellessä mahaani nipistelee, jos on yhtään kireät housut. Siispä käytän vain mukavia ja löysiä vaatteita. Vanhat raskausvaatteet on kaivettu jo kaapista. 


Kun seison tai liikun pitkiä aikoja, huomaan paineen tunnetta alakerrassa. Tätä on ollut jonkin verran synnytyksen jälkeen, mutta se on raskausaikana pahentunut. Täytyy muistaa venytellä välillä sekä treenata lantionpohjan lihaksia. Senkin takia, että pitkittynyt yskä ja raskauden löystyttämät paikat yhdessä koettelevat pidätyskykyä.

Mielialani on ollut herkkä ja alakuloinen. Ajatus toiseta lapsesta on tuntunut jopa kauhistuttavalta, vaikka hän toivottu onkin. Miten sitä jaksaa, kun on yhdenkin kanssa välillä ihan poikki? 

Luulen, että matala mieli johtuu sairasteluista ja siitä, etten ole päässyt juuri poistumaan kotoa. Olin ensin itse sairaana ja sitten taapero ja puoliso. Muutaman päivän oli parempi. Silloin käytiin mm. Vehoniemen automuseossa perheen kesken. Se oli ihanaa! Sitten minulle ja taaperolle tuli taas uusi flunssa ennen kuin edellisistä taudeista ehdittiin kunnolla parantua. 

Kolme viikkoa enimmäkseen vaan kotona on minulle liikaa. Rakastan olla äiti, mutta haluan olla myös oma itseni. Nähdä muita aikuisia ja harrastaa.  Onneksi minä alan jo voida paremmin. Tai en sano mitään, ettei viikonlopun suunnitelmat peruunnu sen takia. *Koputtaa puuta*

Hei hei ensimmäinen kolmannes! 

Ensimmäinen kolmannes meni lopulta nopeasti, vaikka aika ennen varhaisultaa tuntui todella pitkältä. Onhan siihen mahtunut paljon, niin hyviä kuin huonoja hetkiä. Voit lukea niistä lisää aiemmista kirjoituksistani:

Terveisiä varhaisultrasta!

Raskausoireet ennen plussaa - vertailussa kolme alkuraskautta 

Kolmas raskaus: sinä päivänä, kun plussasin 

Raskausviikot 4 - 5: oireet ja fiilikset 

Raskausviikot 6 - 7: flunssaa, päiväunia ja mäkkäriä 

Raskausviikot 8 - 9 : ensimmäinen neuvolakäynti, koronarokote ja täydellinen pizzapohja 

Raskausviikot 10 - 11: oireet ja kuulumiset 

Raskausviikko 12: Miten meni NT-ultrassa? 

Keuhkokuume raskaana 

Lue myös, miten ensimmäinen kolmannes meni edellisessä raskaudessa:

Raskauden ensimmäinen kolmannes

Kommentit

  1. Kiitos Eerika kuulumisista ja hyvää vointia sinulle ja pojille❤️🤗

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit