Raskausoireet ennen plussaa - vertailussa kolme alkuraskautta

Olen kokenut alkuraskauden kolme kertaa. Ensimmäinen raskaus oli tuulimunaraskaus, joka ilmeni raskausviikolla yhdeksän, ei lasta. Toisesta raskaudesta juoksee elävänä esimerkkinä taapero. Kolmas raskaus on nyt yhdeksännellä raskausviikolla.

Vertailen tässä postauksessa kolmea raskautta ennen plussaa. Kirjoitan tämän jutun lähinnä itselleni muistoksi. Jos yrität lasta, muista, että jokaisen raskaus ja jokaisen raskausoireet ovat erilaisia. Lopulta ainoa varma raskauden merkki on, kun kuukautiset jäävät pois ja raskaustesti näyttää positiivista.

Ensimmäinen raskaus ennen kuin tiesin, joulukuu 2019

Ensimmäinen raskaus

Kun yritimme ensimmäistä raskautta, siinä kesti noin kahdeksan kuukautta. Sinä aikana tuli Googlailtua kaikkia raskausoireita ennen plussaa. Epätoivoisena ja turhautuneena sitä alkoi tuntea raskausoireita, vaikkei raskaana ollutkaan. 

Lopulta kun tärppäsi, se tuli täysin yllätyksenä. En muista tunteneeni mitään raskausoireita tai en ainakaan kiinnittänyt niihin huomiota ennen plussaa. Pian positiivisen raskaustestin jälkeen huomasin, että rintani aristavat ja vatsaa turvottaa iltaisin. Minun teki mieli syödä kaikkea suolaista ja koko ajan oli nälkä. Jotkut hajut ällöttivät, mutta pahoinvoinita ei ollut muuten. 

Fiilikset olivat ilon ja pelon sekaiset. Minulla oli selittämätön tunne, että jotain pahaa tapahtui. Noh, niin tapahtuikin. Lue lisää täältä: Enkelivauva papu

 


Toinen raskaus 

Toinen raskaus tärppäsi heti, kun saimme tuulimunaraskauden ja kohdun tyhjennyksen jälkeen luvan yrittää uudestaan. Kirjoitin toisen raskauden alusta blogiini aikoinaan näin:

"Niin uskomattomalta kuin raskaus tuntui, aavistin sen jo ennen raskaustestiä. Noin viikko ennen kuukautisten oletettua alkamispäivää olin tuntevinani menkkakipumaista jomotusta, jota en yleensä tunne ennen vuodon alkua. Samoihin aikoihin huomasin, että jotkin hajut ällöttivät tavallista enemmän. Meinasin oksentaa, kun käytin ruokakaupassa aivan hirveän hajuista käsidesiä. Haistoin käsidesin vielä kauppareissun jälkeen autossa käsissäni. Oli pakko avata auton ikkunat, että pystyin olla siellä." 

Lue lisää toisen raskauden alkuvaiheesta täältä: Raskauden ensimmäinen kolmannes 

 

Toinen raskaus ennen kuin tiesin, vappu 2020


Kolmas raskaus

Minulla on ollut toista lasta yrittäessä fiilis, että raskaudun nopeasti. Raskauduin toisella yrityskierroksella. En silti aavistanut etukäteen, että juuri tässä kierrossa plussaan.

Tein positiivisen ovulaatiotestin kiertopäivänä 14. Noin viikko ovulaation jälkeen tunsin alaselkäkipua, joka yltyi välillä oikein voimakkaaksi. Ei vain "menkkamaista jomottelua" niin kuin edellisessä raskaudessa. Kiertopäivinä 25-26 alaselkä oli niin kipeä, ei tehnyt mieli nostella mitään ja levossakin sattui.

Ennen plussaa raskaustestiä astmalääkkeet yököttivät, mutta muuten ei ollut pahoinvointia. Muita oireita: mahan turvotus iltaisin ja pissahätä usein.  Lopulta plussasin rv 4+1.

Kolmas raskaus ennen kuin tiesin, heinäkuu 2022

Onko sinulla ollut jotain raskausoireita ennen kuin tiesit olevasi raskaana? Olisi hauska kuulla kommenteissa. :)

Kommentit

Suositut tekstit