Kolmas raskaus: sinä päivänä, kun plussasin

Kuukautiskiertoni kestää normaalisti 28-30 päivää. Edellisessä kierrossa kuukautiset alkoivat tiputtelulla 29. päivän iltana. Tässä kierrossa kuukautiset eivät alkaneetkaan vielä 29. päivän illalla, eikä 30. päivän aamuna. Olin melko varma, että olen raskaana. 

Heräsin aiemmin kuin muut ja tein raskaustestin. Se näytti haaleaa plussaa. En meinannut uskoa, että tärppäsi näin nopeasti, jo toisesta kokonaisesta kierrosta. Ajoitus oli mennyt ainakin kohdilleen ovulaatiotestin ansiosta. 

Positiivinen ovulaatiotesti rv 2+0



 

Olin iloinen positiivisesta  raskaustestistä, mutta en kuitenkaan superonnellinen. En pysty ennen kuin pääsen varhaisultraan näkemään, että kohdussani sykkii sydän. Yhden tuulimunaraskauden kokeneena tiedän, että raskaustesti voi näyttää positiivista ilman lasta. 

Herätin puolisoni ja annoin hänelle raskaustestin käteen. "Mikä tämä on?" Hän sanoi unenpöpperössä ja alkoi katsella viivoja. Hän tulkitsi viivat oikein ja iloitsi hillitysti tapansa mukaan.

Latasin raskaussovelluksen. Sen mukaan laskettu aika olisi 27.4.2023, syntymäpäivä lähellä isäänsä. Yhtäkkiä me alettiin jo suunnitella, kuinka puolisoni voisi pitää isyyslomaa ja kesälomaa sen päälle. Kuinka esikoinen voisi sitten syksyllä aloittaa hoitopaikassa osapäiväisesti. Kuinka esikoisen voisi osallistaa raskauteen sitten varhaisultran jälkeen. Ja mitenkäs se perhevapaauudistus menikään? Mikä olisi hyvä työnimi? Jutut lähtivät aivan laukalle. Emme päättäneet vielä mitään oikeasti. Ehtii myöhemminkin. 

Puolisoni lähti töihin ja minä jäin hajamielisenä ja hieman sekaisin Pikku Joen kanssa kotiin. Menimme kävelylle, leikkipuistoon ja ihastelimme oikeaa traktoria puiston lähettyvillä. Soitin samalla neuvolaan ja varasin ajan yhdeksännelle raskausviikolle. Käymme sitä enne vielä yksityisellä varhaisultrassa.

Hassua, että raskaus sattui juuri siinä kohtaa, kun olin sinut yrittämisen kanssa. Olin innoissani laulutunneista, jotka aloitin samana päivänä, kun plussasin. No, käyn laulutunneilla edelleen niin pitkään kuin se tuntuu hyvältä. 

Toivotaan, että kaikki menee tämän raskauden osalta hyvin! <3


Haalea positiivinen raskaustesti rv 4+1

Vahva positiivinen raskaustesti rv 4+3

 

Kirjoitin tämän blogitekstin sinä päivänä, kun plussasin. Nyt olen yhdeksännellä raskausviikolla, huomenna kymmenennellä. Kaikki ok tähän mennessä. :)

Kommentit

Suositut tekstit