Raskausviikot 10 - 11: oireet ja kuulumiset

Viimeistä päivää viedään raskausviikkoa 11 (11+6).  Palaillaan vielä raskausviikkojen 10 ja 11 oireisiin ja kuulumisiin. Sanotaanko niin, että ihan kaikki oireet ja kuulumiset eivät ole olleet mieluisia. 

 


Raskausoireet

Jano on koko ajan. Sen on pakko johtua raskaudesta, kun nesteentarve lisääntyy. Herään öisinkin juomaan noin litran vettä.

Yöunet ovat katkonaisia. Minua väsyttää iltaisin ja nukahdan nopeasti, mutta heräilen yöllä ainakin pari kertaa vessaan ja juomaan. 

Nenäni menee öisin tukkoon ja herään usein siihen tunteeseen. Tuttua edellisestäkin raskaudesta. Tukkoisuutta helpottaa vähän suolasuihkeen käyttö nenään. Lopulta tukkoisuudesta pääsee eroon vain synnyttämällä. 

Huulet ovat rohtuneet. Johtunee siitä, että nenäni on tukossa ja joudun hengittämään usein suun kautta.

Iho on hyvässä kunnossa. Raskautta enemmän kiitän siitä hyviä ihonhoitotuotteita.

Maitoa tihkuu rinnoista. Sinänsä tämä ei ole uusi oire, sillä maitoa on tullut jonkin verran vielä senkin jälkeen, kun taaperon imetystaipale päättyi kesäkuussa. Sanotaan kuitenkin, että lisääntyneessä määrin.  Edellisessä raskaudessa muistan maidon tihkumisen alkaneen vasta joskus puolivälissä raskautta. 

+39.3 astetta kuumetta, yskää ja hengenahdistusta. Okei, tämä ei liity raskauteen muuten kuin että se heikentää jo ennestään heikkoa vastustuskykyäni. 


Kuulumiset

Raskausviikolla 10 tein pitkästä aikaa sijaisuuksia muskarissa! Oli hauskaa vaihtelua, sillä en ole pitänyt muskareita sitten vuoden 2019. Sijaistaminen oli kivaa, mutta olin aika väsynyt sijaisuuspäivinä. Päivät meni lapsen kanssa, päiväuniaika suunnitellessa tunteja ja illat töissä. Siihen raskausväsymys päälle. 

Raskausviikolla 11 kävin verikokeissa. Oikeastaan kaksissa. Ensimmäiset verikokeet otettiin tulevaa NT-ultraa varten. NT-ultrassa tarkistetaan, että vauvalla on kaikki hyvin sekä kartoitetaan sikiön riskit kromosomipoikkeavuuksille verinäytteen ja ultraäänitutkimuksen perusteella. 

Kävin toisenkin kerran verikokeissa, koska sairastuin keuhkokuumeeseen (taas). Verikoe ja keuhkokuva varmistivat diagnoosin. Sain antibioottikuurin kotiin, ja olen onneksi paranemaan päin. Ei tarvinnut mennä sairaalaan tällä kertaa. En halua avata tilannetta sen enempää nyt, vaan ajattelin kirjoittaa siitä ihan erillisen blogitekstin, kun ehdin. 

Toivon kovasti, että vauvalla on kaikki hyvin sairastelustani huolimatta. Onneksi pääsen jo huomenna (rv 12+0) NT-ultraan! Tai pääsen, jos en sairastu uudestaan. Pikku Joelle nimittäin nousi yöllä kuumetta ja hän yskii, kääk!


Kiinnostaako lisää raskausjutut?

Lue täältä edellisten raskausviikkojen kuulumiset:

Raskausoireet ennen plussaa - vertailussa kolme alkuraskautta  

Kolmas raskaus: sinä päivänä, kun plussasin 

Raskausviikot 4 - 5: oireet ja fiilikset

Raskausviikot 6 -7: flunssaa, päiväunia ja mäkkäriä

Raskausviikot 8 - 9: ensimmäinen neuvolakäynti, koronarokote ja täydellinen pizzapohja 

Kommentit

Suositut tekstit