Raskausviikot 8-9: ensimmäinen neuvolakäynti, koronarokote ja täydellinen pizzapohja

Tänään lähti raskausviikko 10+0 käyntiin. Alan vihdoin olla ajan tasalla näissä raskauspäivityksissä! Tällä kertaa luvassa kahden edellisen raskausviikon kuulumiset, viikot 8 ja 9. 


Rv 8 (8+0 - 8+6)

Varhaisultran jälkeen fiilikset raskaudesta ovat hyvät. Olen todella onnellinen ja kiitollinen. Vähän myös mietityttää tulevaisuus, millaista elämä onkaan kahden lapsen kanssa.

Ruokahimot ovat jatkuneet. Viikonloppuherkuksi ei riittänyt pelkkä mäkkäri, vaan piti ostaa vielä Kotipizzaakin. Lisäksi minun on tehnyt mieli syödä ranch-dippikastiketta vihannestikkujen kanssa. Kurkkua, paprikaa ja porkkanaa. 

Minulla oli ensimmäinen neuvolakäynti rv 8+5.  Ihanaa, että minulla on sama terveydenhoitaja, joka on ollut kaikissa muissakin raskauksissa. Hän on myös Pikku Joen oma terkka. Hän on lämmin ihminen, jonka kanssa on helppo jutella ja kysyä kaikenlaista. Hän tuntee hyvin meidän perheen asiat.

Neuvolakäynnillä otettiin virtsanäyte, punnittiin paino sekä mitattiiin hemoglobiini ja verenpaine. Kaikki oli ok. Lisäksi käytiin läpi kyselyitä ravitsemukseen, liikuntaan sekä päihteiden käyttöön (tai käyttämättömyyyteen) liittyen. Tuttuja juttuja edellisistä raskauksista.

Sakari ja Pikku Joekin olivat osan aikaa mukana neuvolassa. Pikku Joe piirsi hienon piirustuksen terkalle ja viihtyi hyvin leluja tutkien. Osan aikaa taas halusin olla ihan yksin rauhassa. 

Neuvolakäynnin jälkeen sain varata ajan nt-ultraan ja rakenneultraan. Osallistun sikiöseulontaan, joten verikokeissa on käytävä ennen ultraa.  Helpotus on, ettei minun tarvitse osallistua tässä raskaudessa sokerirasitukseen! Edellisessä raskaudessa ei ollut sokerit koholla, eikä minulla ole muitakaan riskitekijöitä raskausdiabeteksen puhkeamiseen.

Ainiin, kävin ottamassa neljännen koronarokotteen! Kuulun astman vuoksi riskiryhmään ja raskaus lisää vakavan koronainfektion riskiä. 

Vinkiksi muillekin raskaana oleville: terveydenhoitaja sanoi, jos tulee flunssa, niin kannattaisi hakeutua terveydenhuoltoon koronatestiin. Raskaus nimittäin lisää laskimotukoksen riskiä samoin kuin korona. Enpä tajunnut, vaikka olin juuri flunssassa. Hyvä tietää vastaisuuden varalle.



Rv 9 (rv 9+0 - 9+6)

Minulla ei ole lisättävää edellisten viikkojen oireisiin. Ruokahimot ja väsymys jatkuvat. Pizzaa tekee edelleen mieli. Tällä kertaa säästimme ja leivoimme itse pizzaa.  

Tein ensimmäistä kertaa yön yli kohotetun pizzatataikinan. Oli niin helppoa ja hyvää, etten enää ikinä tee muulla tavoin! Sain idean Samasta padasta -kirjasta, mutta vastaava resepti löytyy netistä täältä: täydellinen pizzapohja

Huom! Toisin kuin reseptissä lukee, liotin hiivan kylmään veteen, ja taikina kohosi todella hyvin. On harhaluulo, että tuorehiiva tarvitsisi lämmintä vettä.

Tein pizzaa tuplamäärän, joka riittää neljään pienempään pizaan tai kahteen pellilliseen pizzaa. Täytteeksi tuli jotain tämäntyylistä: kreikkalainen pizza.

Tästä tulikin pizzaviikko. Okei, oli myös veljeni vauvan ristiäiset. Pikku Joe -taapero tuumi serkkuvauvasta: "Nöpö, nöpö." (söpö) Hän silitti vauvaa hellästi päästä. Ihanaa, että hän suhtautuu myönteisesti vauvoihin. Toivottavasti myös pikkusisarukseensa, kun hän syntyy. 


Kiinnostaako lisää raskausjutut?

Lue täältä edellisten raskausviikkojen kuulumiset:

Raskausoireet ennen plussaa - vertailussa kolme alkuraskautta  

Kolmas raskaus: sinä päivänä, kun plussasin 

Raskausviikot 4 - 5: oireet ja fiilikset

Raskausviikot 6 -7: flunssaa, päiväunia ja mäkkäriä

Kommentit

  1. Asiat etenevät. Kivaa kuulla missä mennään❤️❤️❤️🥰

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit