Raskausviikko 14: Raskaana baarissa

Ystäväni järjesti kolmekymppiset Helsingissä, kun olin raskausviikolla 14+2. Minulle oli itsestäänselvyys, että osallistuin ystäväni tärkeään päivään. Pieni lapsi kotona tai raskaus ei ole sille este. Ja kyllä, lähdin baariin jatkoille, jotka venyivät aamuviiteen. Juhlin yhtä pitkään kuin päivänsankari.


Raskauden puolesta jaksoin juhlia oikein hyvin. Aluksi olimme Surf House Helsingissä surffaamassa. Minä tyydyin nauttimaan mocktaileja ja seurailemaan vierestä, lajia kun ei suositella raskaana oleville. Varsinaiset juhlat olivat yksityistilaisuutena kahvila-baarissa. Jatkot olivat karaoke-baarissa, joka oli Halloweenin kunniaksi täynnä ihmisiä. 

Nautin illan aikana alkoholittomia juomia, enkä saanut paheksuvia katseita niin kuin joidenkin raskaana olevien kuulee saavan baarissa. Toki raskauteni ei ole vielä niin pitkällä, että tuntematon ihminen sitä välttämättä huomaisi.

Kun en ollut humalassa, voin varmaan koko baarissa parhaiten. Ei oikeastaan edes väsyttänyt. Ja iltahan oli tavallista pidempi, kun kellojakin siirrettiin talviaikaan taaksepäin. Klo 4 kesti kaksi tuntia.

Välillä aika tuntui pitkältä, koska ääneni on vielä rasittunut sairasteluista. Tuntui vaikealta puha melun yli. Olisin halunnut laulaa karaokea yhtä paljon kuin ystäväni, mutten pystynyt. Loppuillasta uskaltauduin laulamaan ja kärsin siitä seuraavana päivänä. Tämä ei kuitenkaan liittynyt millään tapaa raskauteen!

Jos jotain huonoa pitää miettiä raskaana baarissa olemisesta, on se muiden ihmisten hajut. Olen muutenkin hajusteherkkä ja raskaus on herkistänyt minut entisestään. Nenäni meni aivan tukkoon ihmisten hajustecocktailista. Toisaalta törmään samaan ongelmaan joka kerta julkisilla matkustaessani.

Yövyin juhlasankarin luona. Pääsimme lopulta nukkumaan vasta klo 6.30 aamulla. Olin valvonut yli vuorokauden. Samaan aikaan kotona taapero oli herännyt kuulemma 5.30, talviajan iloja.

Nukuin ehkä kaksi tuntia. Näytin aivan krapulaiselta ja olokin oli sen mukainen, vaikken juonut yhtään alkoholia. En silti katunut, että juhlin niin myöhään. Ystäväni sanoi minulle: "Jos olen ikinä raskaana, haluan olla kuin sinä ja käydä baarissa."

Pakko sanoa, etten käy usein baarissa. En edes muista, milloin viimeksi. Sen kerran kun käyn, niin miksei toisaalta raskaana? Raskauden toinen kolmannes on siihen parasta aikaa, kun voi fyysisesti hyvin. Lähellä laskettua aikaa olisin varmaan sanonut ei tai jos voisin muuten huonosti.

Ensi viikonloppuna olisi taas yhdet kolmekymppiset. Saas nähdä, menenkö baariin vai en.

Ps. Kävin Rv 14+6 neuvolalääkärissä. Kaikki oli hyvin raskauden puolesta, ja saatiin koko perhe influenssarokotteet. Oli ihana kuulla vauvan sydänäänet. Tänään mennään raskausviikolla 15+0. <3

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit