Kaksivuotissynttärit

Julkaisu sisältää affliate-mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä. 

Paljon onnea Pikku Joe kaksi vuotta! Viikonloppuna juhlistettiin hänen syntymäpäiviään etukäteen lähisukulaisten ja kummien kesken. Kurkistetaan vielä kaksivuotisjuhliin ja niiden järjestelyihin.

Tilat

Juhlat vietettiin mieheni työpaikan edustustilassa. Paikalla oli seitsemäntoista henkilöä, joten meidän kotikolmiossa olisi ollut ahdasta.

Pikku Joe nautti, kun oli tilaa juoksennella kunnolla. Ajatella, että vuosi sitten hän otti ensimmäisiä haparoivia askeliaan.  

 


Lahjat

Pikku Joe sai lahjaksi:

 • Oppi & ilo Etsi eläin! -äänimuistipelin
 • Polkutraktorin
 • Monen sortin tunteet -kirjan
 • Uudet vaatteet nukelle
 • Isin vanhan Stigan

Pikku Joe hullaantui etenkin traktorista. Kesällä pääsee sitten ajelemaan ulkona paremmin. Myös äänimuistipeli on ollut mieleen. Vaikka Pikku Joe ei vielä osaa pelata sitä sääntöjen kanssa, eläinäänet viihdyttävät häntä pitkään.

 

Iso numerofoliopallo

Jääkarhu-ilmapallokimpun palloja

Koristeet

Hankin juhliin koristeet ja kertakäyttöastiat *My dream day -sivustolta, jota suosittelen lämpimästi! Sivustolta löytyy kaikkea, mitä voi juhliin toivoa, ja toimitus on nopea. Tuotteet on jaoteltu inspiroivasti eri teemoihin. 

Valitsin koristeiden teemaksi vähän mukaillusti  *Birthday bear / jääkarhun. Ajattelin, että jääkarhu sopisi talvijuhliin sekä talviseen kakkuun, jonka leivoin. Päivänsankarilla sattui myös entuudestaan olemaan teemaan sopiva jääkarhupaita. Uusia vaatteita ei ostettu.

Herkut nautittiin *Birthday bear -pahvilautasilta. *Puisia lusikoita ostin edullisesti 100 kappaletta, sillä tarvitsen niitä myös omilla kolmekymppisilläni. *Lautasliinat olivat minimalistisesti valkoisia kuin lumi. Valkoisia pahvimukeja löytyi omasta takaa.

Juhlia koristivat *jääkarhu -ilmapallokimppu sekä *iso numerofoliopallo kaksi.

Teemaan sopivat vaatteet

 

Birthday bear -pahvilautanen ja tarjoilut

Tarjoilut

Juhlissa oli tarjolla: 

 • Cocktail-tikkuja eri makuyhdistelmillä (Kiitos Sakari!)
 • Kurkku- ja porkkanatikkuja (Kiitos Sakari!)
 • Sipsiä (kaupan)
 • Maissinaksuja  (kaupan)
 • Dippiä (kaupan)
 • Kahta eri suolaista piirakkaa (kiitos mummeli!)
 • Keksejä (kaupan)
 • Muffinsseja (kiitos mummi!)
 • "Luminen metsä" -kakku (kiitos minä!)

Leivoin itse ainoastaan "Luminen metsä" -kakun, joka maistui sitruunalta ja valkosuklaalta. Se oli ensimmäinen täytekakku, jonka olen tehnyt. Jos se siis täytekakuksi lasketaan ilman perinteistä sokerikakkupohjaa. Kakun ohje löytyy Trish Deseinen Haluan suklaata! -kirjasta. Kirjaa ei taida saada enää uutena, mutta sitä myydään esimerkiksi *Antikvariaatti Finlandia Kirjassa.

Luminen pinta kakkuun tuli voikreemistä ja tomusokerista, jota ripottelin kakun päälle. Muotoilin sulatetusta valkosuklaasta kuusia kakun päälle. Kakunkoristeeksi ostin My Dream Daysta *Schleich -jääkarhun pennun. Kakun jälkeen jääkarhua voi käyttää leikkeihin.

Olin melkoisessa paniikissa kakun kanssa juhlia edeltävänä päivänä. Mitään harjoitusversiota en ollut tietenkään tehnyt. Valmis kakku näytti liian pieneltä ja leivoin varalle vielä toisen. Leipomiseen meni koko päivä, ja 26. viikolla raskaana se tuntuu jo.

Kakkua varten ei vuodatettu verta, mutta hikeä ja kyyneliä kuitenkin. Onneksi kakusta tuli kelvollinen, sitä riitti ja se maistui! Ehkä uskallan joskus toistekin leipoa täytekakun.

Toinen kakku jäikin kokonaan syömättä. Pakastin kakun, ja tänään virallisena syntymäpäivänä nautitaan se naapurin taaperojengin kanssa. 

Luminen metsä

Vielä kerran: paljon onnea Pikku Joe!

Onpa ollut hieno taaperovuosi takana! Lue täältä ensimmäisen taaperovuoden kohokohdat:

Pikku Joen yksivuotissynttärit 

Meidän yksivuotias - taidot ja lempijutut 

Neljä taaperon kuukautta 

"Tyy", totesi taapero rinnastani ja lopetti imetyksen 

Pikku Joe puolitoista vuotta 

My Day - arkipäivä taaperon kanssa

Pikku Joe vuosi ja seitsemän kuukautta 

Pikku Joe 1v 8 kk - vauvajuttuja, valinnan vaikeutta ja mielikuvitusleikkejä 

Pikku Joe 1 v 9 kk - ihana pieni höpisijä 

Viimeistä viedään yksivuotiaana

 

*Tämä julkaisu sisältää affliate-mainoslinkkejä (merkitty *-merkillä). Voit huoletta painaa linkkejä ja tutustua tuotteisiin rauhassa. Pelkkä linkkien klikkaus ei aiheuta sinulle kuluja eikä tuo minulle tuloja. Jos kuitenkin päädyt ostamaan tuotteen blogini linkkien kautta, saan siitä itselleni pienen korvauksen. 

Kommentit

Suositut tekstit