Viimeistä viedään yksivuotiaana

Huomenna Pikku Joe täyttää 1 v 11 kk. Enää kuukausi, niin hän on jo kaksivuotias. On viimeisiä hetkiä tallentaa ihania muistoja Pikku Joen kanssa ensimmäiseltä taaperovuodelta.


Pikku Joe on edelleen kova puhumaan. Hän toistaa papukaijana kaikki uudet sanat. Hän puhuu pitkiäkin lauseita, mutta ulkopuolinen ei välttämättä saa kaikesta selvää. Hän puhuu kolmannessa persoonassa itsestään sekä muista.

Pikku Joen sutkautuksia: 

  • Pisin yksittäinen lause: "Ei saa jättää lasta valvomatta kylpyammeeseen." Tätä on harjoiteltu kylvyssä. Siinä on seitsemän sanaa, mikäli yhdyssana lasketaan kahdeksi.

  • Kun Pikku Joe ottaa jotain kiellettyä, hän komentaa itseään: "Ei mikään lelu!"

  • Kun Pikku Joe laittoi duplopalikan suuhunsa, hän totesi: "Ei mikään ruoka!"

  • Aurinko laskee: "Auringonlasku laski jo."

  • Pikku Joe päättää, millainen äidin tyylin pitäisi olla: "Äiti ottaa silmälasit pois." tai "Äiti laittaa mekon päälle."

  • Mielipide isin töistä: "Isi hakee töitä." Voi olla, että hän tarkoitti tekee?

  • Kun Pikku Joe halasi äitiä: "Rakas"


Pikku Joe nukkuu jo isojen sängyssä.
Siirtyminen pinnasängystä isojen sänkyyn meni helposti. Aluksi Pikku Joe vastusteli, eikä malttanut pysyä sängyssä. Viereenkään ei saanut jäädä nukuttamaan, koska hän ei ole siihen tottunut.
Pikku Joe toteisi vain: "Isi/äiti pois. Ovi kiinni."

Jo seuraavana pivänä Pikku Joe sopeutui uuteen sänkyyn. Pikku Joe hyväksyi selityksen, että vauva tarvitsee pinnasänkyä sitten, kun syntyy. Pikku Joe tuntuu olevan ylpeä siitä, että nukkuu isojen sängyssä. Oikeastaan hän nukkuu paremmin isojen sängyssä kuin pinnasängyssä: 10-11 tunnin yhtenäiset yöunet ja kahden tunnin päiväunet vielä.


Pikku Joen ruokamaku ihmetyttää minua. Äidin ja isin rakkaudella valmistama kotiruoka ei yleensä maistu, mutta valmisruoka kelpaa. Hän tykkää voimakkaista mauista, joista ei heti ajattelisi pikkulapsen pitävän. Esimerkiksi juomapuolesta maistuu kahvi, vichy ja kombucha. Ruokapuolesta maistuu mm. oliivi, silli, mämmi, raaka valkosipuli ja sriracha-chilikastike. Edellä mainittuja ruokia ja juomia ei tietenkään anneta suuria määriä taaperolle. 


Pikku Joe on hyvää isoveliainesta. Pikku Joe sai lahjaksi minun vanhan Mari-nuken. Pikku Joe ihastui nukkeen heti ja tajusi, että se on vauva. Hän hoitaa, silittää ja tuudittaa Mari-nukkea. Pikku Joe odottaa innolla tulevaa pikkusisarusta ja käy silittelemässä minun mahaani.


Pikku Joe on oikea joulufani. Ensin hän fanitti tonttuja, mutta nyt enkelit ovat parhaita. Hän on keksinyt oman kipittävän kävelytyylin kädet reisien päällä. Se oli aluksi tonttukävelyä, nyt enkelikävelyä. 

Pikku Joe rakastaa kuunnella, kun äiti tai isi laulaa lauluja Kauneimmat joululaulut -kirjasta. "Äiti laa" tai "Isi laa", hän pyytää toistuvasti. Pikku Joe pääsi minun kanssa Kauneimmat joululaulut -tapahtumaankin laulamaan joululauluja. Eikä hän tyytynyt pelkkään laulamiseen, vaan pääsi soittamaan urkuja kanttori mummelin opastuksella.


On hauskaa, miten Pikku Joen kanssa voi puuhailla yhdessä joulujuttuja, kuten leipoa pipareita ja joulutorttuja. Odotan innolla toista yhteistä joulua, ja joulun jälkeen pääseekin sitten suunnittelemaan kaksivuotissynttäreitä, ihanaa!

Tämä on viimeinen blogikirjoitukseni ennen joulua, joten toivotan oikein ihanaa joulua kaikille blogini lukijoille! Palaillaan uusien juttujen parissa viimeistään ensi vuonna. 

Kommentit

  1. Ihanaa lukea pikku Joen edesottamuksista🥰 Hyvää joulun odotusta ja enkelikävelyjä teille❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit