My Day - arkipäivä taaperon kanssa

 

Tervetuloa seuraamaan kotiäidin päivää puolitoistavuotiaan Pikku Joe -taaperon kanssa! Viimeisimmän My Day -postauksen olen kirjoittanut yli vuosi sitten Pikku Joen ollessa pikkuvauva. Meno on muuttunut siitä paljon.

Klo 6.40

Herään. Kuulen Pikku Joen äänen lastenhuoneesta. Käännän kylkeä. Jos nukkuisi vielä ihan vähän... Havahdun uudelleen. Aamuarinko valaisee kauniisti.  Kävelen Pikku Joen huoneeseen valmiina vastaanottamaan maailman suloisimman hymyn. Hymyilevän taaperon ja pupun lisäksi minua odottaa märät lakanat ja pyjama. Vaippa vuoti yli. 

Vaihdan Pikku Joen vaipan ja pesen hänen hampaansa. Sillä välin Sakari keittää kahvia ja laittaa aamupalaa pöytään. Pikku Joe viihdyttää itseään lukemalla kirjaa ja työntämällä kuivia spagetteja reikäkattilaan. Näin minä saan tehtyä omat aamutoimet.

 



Syömme koko perhe yhdessä aamupalaksi tuorepuuroa, jonka päällä on punaviinimarjoja taloyhtiön pihasta. Aamupalan jälkeen Pikku Joe katsoo Yle Areenasta Isoja koneita ja minä juon rauhassa kahvia. Sakari siivoaa keittiön ja lähtee töihin

Seuraa urheilusuoritus nimeltä taaperon pyllyn pesu ja vaipan vaihto. Samoilla lämmöillä jatketaan operaatio aurinkorasvan levitykseen. Onneksi ei tarvitse paljoa pukea, kun on lämmin.



Klo 9.30

Mennään ulos. Oikeastaan olemme ulkona aina, kun mahdollista. Pikku Joella on niin kova tarve päästä likkumaan ja tutkimaan maailmaa. Tällä kertaa menemme läheiseen leikkipuistoon leikkimään. Keinutaan, käydään karusellissa ja tehdään hiekkakakkuja. "Ei, ei, ei", Pikku Joe hokee lapiota paukutellen. Hän tarkoittaa sillä hiekkakakkuvärssyä, jonka minä olen oppinut lapsena näin:

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku. Muuten minä heitän sinut pellolle, ni!

Käymme lähikaupasta ostamassa valmisruokaa ja menemme taloyhtiön pihaan jatkamaan leikkejä. Siellä odottaa Pikku Joeta puoli vuotta nuorempi taapero P. Kun yritän puhua taapero P:n äidille, Pikku Joe karkaa punaherukoita syömään. 



Klo 10.45 

Kauppatilaus saapuu pakettiautolla kotiovelle. Pikku Joe auttaa minua purkamaan ruuat jääkaappiin. Se on hänen lempipuuhaansa. Samalla hän ähkii "hiiii". Tarkoittaa isoa tai painavaa.

Klo 11.15

Lounasaika. Syömme kaupan valmisruokaa. Pikku Joelle kasvislasagnesosetta, minulle vegaanista wrappia. Ruuan jälkeen Pikku Joe auttaa minua pyyhkimään pöydästä sotkut.


Klo 11.45

Luetaan kirjaa, laitetaan pyjama ja lauletaan tuutulaulu tai kaksi. Tuutulaulut vaihtelevat. Tällä hetkellä Pikku Joen suosikki on perinteinen Tuu tuu tupakkarulla. Hän on kiinnostunut myös "Matista" eli Sinisestä unesta. 

Klo 12-14

Pyhä päiväuniaika. Pikku Joe nukkuu yleensä plus miinus kaksi tuntia. Laitan pyykin- ja astianpesukoneen pyörimään ja alan kirjoittaamaan blogia ja poistamaan huonoja kuvia kamerasta. Juon samalla teetä.

Päiväuniaikaan lepään ja teen omia juttuja. Kirjoitan blogia tai lauluja, sometan, soitan tai laulan jotain, joogaan, nukun päiväunet, kuuntelen äänikirjaa, täytän valokuvakirjaa. Innostun monista asioista, ja valinnanvaikeus iskee. 

Klo 13.50

Pikku Joe herää. Nostan hänet pinnasängystä syliin. Hän osoittaa ukulelea ja annan sen hänelle. Pikku Joe etsii a-säveltä ukulelesta ja kurkkii kaikukoppaan. Laitan sillä välin molemille saman välipalan: karjalanpiirakkaa, jugurttia mangososeella sekä punaherukoita. Ai, nyt Pikku Joe kiipeileekin tuolilla ja renkkaa ikkunan kahvaa! Täytyy hakea hänet pois.  



Välipalan jälkeen Pikku Joe katselee Yle Areenasta Musarullaa-konserttia ja minä laitan ruokaa. Kokeilen Yhteishyvä-lehden tomaattista kesäkurpitsapastaa. Tuunaan reseptiä lisäämällä juokkoon soijarouhetta, että tulee ruokaisampaa. En jaksa soseuttaa kesäkurpitsaa, vaan jätän sen kuutioiksi kastikkeeseen. 

Samalla kun laitan ruokaa sekä pyykin- että astianpesukone ilmoittavat olevansa valmiita. Moniajan kotitöiden välillä. Ruuan ollessa kiehumisvaiheessa menen ripustamaan pyykkejä kuivumaan. Pikku Joe auttaa ropsauttamalla ja ojentamalla pyykkiä minulle. "Isin", hän sanoo ja osoittaa boksereita. "Määkä", hän sanoo ja tarkoittaa että on märkää. 

Laitan ruuan valmiiksi. Pikku Joe auttaa nuolemalla lusikan mustapippurituorejuuston jäljiltä. Tyhjennän astianpesukoneen Pikku Joen avustuksella. Hän ojentelee asioita minulle ja minä laitan ne kaappeihin. Selkäni säästyy samalla. Pikku Joe ei ole tainnut kertaakaan tiputtaa asitoita lattialle. Jos joku hajottaa astioita, se olen minä.


Klo 16

Sakari-isi tulee kotiin töistä. Pikku Joe rientää innoissaan vastaan. Syömme koko perhe yhdessä päivällistä terassilla. Pasta maistuu oikein hyvin minulle ja Sakarille, mutta Pikku Joelle ei. Aina yhtä palkitsevaa, kun kaupan valmisruuat voittavat omat kokkailut. Luulen, että ruuasta tuli liian mausteista Pikku Joelle. Voisin kokeilla samaa ruokaa ilman valmiiksi maustettua tomaattimurskaa tai ehkä vaan suosiolla luovutan. 


Klo 17

Ulkoiluaika! Naapurissa asuu toinenkin taapero, Pikku Joeta pari kuukautta vanhempi V. Hän leikkii lähes päivittäin Pikku Joen kanssa, niin nytkin. 

Sakari jää kotiin imuroimaan ja pesemään lisää pykkiä. Minä lähden Pikku Joen sekä Taapero V:n perheen kanssa uimaan. Matkalla Pikku Joe käkättää Taapero V:lle nauratusnauruaan. Molemmat käkättävät rattaissaan.

Pikku Joe rakastaa uimista ja taapero V myös. Pikku Joe ojentaa taapero V:lle kastelukannun, tahtoo yhteistä leikkiä. He kastelavat kastelukannulla ja roiskivat vettä. Minä räpsin kuvia, minkä ehdin. Parhaimmat jäävät blogissa julkaisematta, sillä niissä näkyvät kasvot.



Klo 19

On aika taaperon iltatoimien, jotka Sakari hoitaa tällä kertaa. Niihin kuuluvat iltapala, suihku, hammaspesu, rasvailut taaperon perässä juosten, pottailu, lukeminen, vaipanvaihto, pyjama, iltalaulu, unipupu kainaloon ja nukkumaan omaan sänkyyn. Pikku Joeta ei tarvitse onneksi nukuttaa.

Sillä välin minä siivoan iltapalan sotkut, laitan taas astianpesukoneen pyörimään. Ai, ei se lähtenytkään kun joku taapero on vääntänyt pesuohjelman kytkimen resetille. 

Sitten on märän uimapuvun vuoro. Ajattelin laittaa sen pyykinpesukoneeseen, mutta siellä on nukkaa, koska nenäliina oli joutunut koneeseen. Pyyhin koneen ja huomaan, että tiivisteiden alla on ällöttävää mönjää. Pyyhin ne ja unohdan laittaa uikkarit pesuun.

Teen huomisaamuksi valmiiksi tuorepuuroa.

Klo 20 

Taapero nukkuu, aika rentoutua. Äiti on pyytänyt soittaa ja puhumme pitkän puhelun. Jatkan blogin kirjoittamista, etten unohda kaikkea.

Haaveilen meneväni aina ajoissa nukkumaan, mutta luultavasti löydän itseni sängystä vasta puoliltaöin. En vain malta mennä nukkumaan, koska rakastan omaa aikaa. Sitten kadun seuraavana aamuna.

Onneksi saan omaa aikaa aina, kun tarvitsen. Muutenkin kuin päiväuniaikaan ja iltaisin. Samoin saa Sakari. Tänään oli tälläinen kotipäivä ihan tarkoituksella, jotta voisin kertoa mahdollisimman paljon Pikku Joen jutuista. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit