Pikku Joe 1 v 9 kk - ihana pieni höpisijä

 


Kun joku kysyy Pikku Joen ikää, sanon että hän on yksivuotias. Jos olen oikein täsmällinen, sanon vuosi ja yhdeksän kuukautta. Totta puhuen hän täyttää parin kuukauden päästä kaksi vuotta.

Meidän pieni yksivuotias on puhjennut puhumaan oikein kunnolla. Kun yksi tuttu näki Pikku Joen leikkivän, hän totesi: "ihana höpisijä!" Se kuvastaa häntä hyvin. Hän höpisee koko ajan, myös itsekseen. Olen itsekin kova puhumaan, mutta pakko myöntää, että jään Pikku Joelle toiseksi.

Pikku Joe osaa yhdyssanoja ja helppoja kolmen-neljän sanan lauseita. Hänen ensimmäinen kolmen sanan kysymyksensä oli: "Mitä äiti tekee?" Muitakin kysymyksiä tulee, kuten koreesti Tampereen murteella: "Mikä toi o?" 

Pikku Joe on oppinut isältään: "Voi hitsi!" Hän käyttää ilmausta ihan oikein, kun jokin menee rikki tai putoaa lattialle. Pohdimme, onko hitsi kirosana. Kieltioimisto määrittelee sanan hitsauksen tulokseksi tai lieväksi kirosanaksi. Ei mielestäni kovin paha.  

Onneksi Pikku Joe ei ole oppinut vielä v-alkuista sanaa, joka lipsahtaa suustani liian usein, kun satutan itseäni tai olen vähällä pudottaa jotain (eli joka päivä). V-sana on enemmän kirosana kuin hitsi. Toisaalta kirosanatkin ovat osa suomen kieltä ja ne tulevat jostain ennemmin tai myöhemmin vastaan. Mielestäni on parempi käyttää niitä esim. kipua lievittämään kuin välimerkin tavoin. 

Yksi meidän vakio puheenaihe ruokapöydässä on, mikä on tulista ja mikä ei. Pikku Joe kertoo, kuinka äiti tykkää tulisesta ja isikin tykkää. Pikku Joeta kiinnostaa kaikki kirjaimet. Niitä luetellaan kauramaitotölkistä. Kauramaidon tuoteselostekin kiinnostaa. Erityisesti foolihappo on kiinnostava sana. Kuulemma se maistuu hyvältä. 

Höpinän lisäksi Pikku Joe on innokas malli ja valokuvaaja. Aina kun hän näkee kameran, hänestä täytyy ottaa kuva ja hän haluaa kuvata myös itse. Tässä pari Pikku Joen ottamaa kuvaa. Huomaat ehkä, kumman kanssa olen auttanut tarkennuksessa. 

 

Loppuun totean Pikku Joen tavoin: "Nonnii!" Niin hän sanoo, kun jokin etenee tai on valmista. Nonnii, tämä blogijuttu olisi nyt tässä.

Kommentit

  1. Kiitos Eerika, näistä sinun blogitarinoista tulen niin hyvälle mielelle, kun tapaamiset ovat harvoin. ❤️🥰

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit