Toinen kuukausi vauvan kanssa

Pikku Joe ei ole enää niin pikkuinen. Hän on jo kahden kuukauden (8 vko) ikäinen!  Ensimmäisen kuukauden kuulumiset löytyy täältä: Ensimmäinen kuukausi vauvan kanssa. Nyt on aika päivittää toisen kuukauden kuulumiset vauvan kanssa. 


Ensimmäisiä hymyjä

Pikku Joesta on tullut oikein sosiaalinen vauva, ja hänen kanssaan on hauska seurustella. Hän väläytti ensimmäisen hymynsä neljän viikon iässä. Ensin isälle, sitten tauluille, vaippapakkauksille ja lopulta myös äidille oikein sarjahymyt. Nyt hän hymyilee oikein paljon. Hänen hampaaton hymynsä saa väkisinkin hyvälle tuulelle, vaikka itse olisi kuinka väsynyt.

Kujertelua ja laulantaa

Pikku Joe juttelee paljon. Kun hänelle puhuu, loruttelee tai laulaa, hän kujertelee vastaukseksi. Erityisesti hän innostuu, kun soitan ukulelea ja laulan hänelle aamuisin lastenlauluja.  Ihan kuin hän laulaisi mukana. Toki aina hän ei ole juttutuulella, jos väsyttää, nälättää tai vatsassa vääntää. Eipä sitä aikuisetkaan aina jaksa jutella! 


Hassuja äänteitä

On hassua, miten kujertelusta kuulee ikään kuin sanoja. Tällä hetkellä usein toistuvia äänteitä ovat "hau" ja "oukei". Joskus vaippaa vaihtaessa on kuulostanut ihan kuin Pikku Joe parkaisisi: "Ei, älä!"

Kun tulin keuhkokuumeisena kotiin sairaalasta, Joe katsoi iloisesti minua kohti ja sanoi "äiti". Tiedän, että se on sattumaa. Silti se oli aika ihmeellinen hetki. Äänne "äiti" on toistunut vielä sen jälkeen useamman kerran.

Aktiivista liikkumista

Pikku Joe ei viihdy pitkiä aikoja sylissä, vaan hänellä on kova tarve liikkua. Se kävi jo selväksi raskausaikana mahassa tuntuvien liikkeiden perusteella.  Hän viihtyy hyvin lattialla potkutellen ja jalkoja ilmaan nostellen. Mahallaan ei tosin ole kiva olla, vaikka hienosti niskaa nosteeleekin. Hän osaa kääntyä selältä molemmille kyljille. Kohta mennään varmaan ympäri!  

Reipasta kasvua

Maito maistuu, ja Pikku Joe on kasvanut edelleen reippaasti. 52 - 56-koon vaatteet on vaihdettu 62-kokoon. Tässä viimeisimmän neuvolakäynnin mitat (6 vko), suluissa syntymämitat:

Paino: 5295g (3335 g)
Pituus: 59 cm (52 cm)
Päänympärys: 41.3 cm (35.5cm)

Rytmiä arkeen 

Elämää on helpottanut se, että Pikku Joelle on alkanut muodostumaan jonkinlaista päivärytmiä. Hän nukkuu pisimmän unijaksonsa aina öisin. Päiväunetkin hän nukkuu joka päivä suunnillleen samaan aikaan. Meidän päivärytmistä voisin tehdä vielä erikseen postauksen, kun se lähtee tästä paremmin muotoutumaan.

Kaiken kaikkiaan toinen kuukausi vauvan kanssa on ollut ihana! ❤

Olen nauttinut toisesa kuukaudesta vauvan kanssa vielä enemmän kuin ensimmäisestä. Pikku Joe on tullut hyvin tutuksi ja tunnen olevani entistä itsevarmempi vanhempana. Toki välillä tulee vaikeita hetkiä, mutta nekin kuittautuvat vauvan leveällä hymyllä. 

Kommentit

Suositut tekstit