Raskausviikko 28: Ylimääräinen ultra - nousiko istukka?


Olen raskausviikolla 28 eli raskauden kolmas ja viimeinen kolmannes alkoi. Juhlan paikka! 

Rv 28+0 pääsin ylimääräiselle käynnille äitiysultraan istukkakontrolliin. Rakenneultrassa istukan paikka oli liian matalalla alatiesynnytystä ajatellen. Siksi istukan paikka piti tarkistaa vielä uudestaan kohdun kasvettua. 

Ultrassa paljastui, että istukan paikka on noussut! Istukka on niin sanotusti turva-alueella, eikä voi siitä enää laskea. Se tarkoittaa, että voin luultavasti synnyttää alakutta niin kuin toiveena on. Ylimääräisiä kontrolleja istukasta ei enää tarvita. 

Oli jännittävää olla ultrassa viimeisellä raskauskolmanneksella, sillä en ole ikinä ennen ollut niin myöhäisessä vaiheessa raskautta.  Pääsin myös moikkaamaan vauvaa. Hän oli jo niin iso, ettei mahtunut kerralla kuvaan.

Ultraava lääkäri kertoi paljon vauvasta, mutta suurin osa unohtui minulta. Sen verran ymmärsin, että vauvalla on kaikki hyvin. Vauvan sen hetken painoarvio oli 1272 grammaa. Jos oikein muistan, niin vauva olisi syntyessään arviolta 3,3-kiloinen. Enemmän pituutta kuin paksuuttta, ihan niin kuin esikoisella.

Ultrasta jäi vaivaamaan, että vauva on edelleen perätilassa. Se on ihan normaalia näillä viikoilla, ja vauva voi kääntyillä vielä monta kertaa. Tuntuu vain jännnittävältä, sillä esikoinen oli pää alaspäin jo rakenneultrassa. No, ei kaikki voi mennä aina samoin. Tämä kaveri tykkää pitää minua pienessä jännityksessä. 

Sivusimme ultraavan lääkärin kanssa nivustyräasiaakin. Hänen mukaansa nivustyräni ei ole este altiesynnytykselle. Hän piti alatiesynnytystä parempana vaihtoehtona kuin sektiota nivustyrän kannalta. Lääkäri huomautti pullottavasta navastani, että siinäkin on pieni tyrän alku, napatyrä. Napatyräkään ei ole este alatiesynnytykselle.

Tuntuu hyvältä, että voin luultavasti synnyttää toivomallani tavalla. Ikinä ei voi tietenkään tietää, mitä synnytyksessä tapahtuu. Voinhan joutua vaikka hätäsektioon. Mutta näin lähtökohtaisesti voin asennoitua siihen, että kaikki menee niin kuin toivon. 

Olisi ihana kokea normaali alatiesynnytys vielä kerran. Esikoisen synnytyksestä jäi hyvät muistot. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit