Raskausviikko 20: puoliväli ja rakenneultra

 


Tänään on raskauden puoliväli 20+0. Vointini on hyvä, jos aiemmin mainitsemiani kiusallisia vaivoja ei lasketa. Kävin eilen rakenneultrassa (rv 19+6), mikä oli minulle puolivälin kohokohta. 

Rakenneultra oli jännittävä, kun siinä tutkitaan niin hitaasti ja tarkasti vauvan rakenne osa osalta. Onneksi puolisoni Sakari pääsi mukaan tutkimuksiin tukihenkilöksi. Viime ultrassa jouduin olemaan yksin, kun muut perheessä sairastivat. 

Rakenneultrassa vauva oli kippuralla pää ylöspäin. Vauva vaihtaa kuulemma asentoa vielä monta kertaa, joten ei tarvitse olla huolissaan. Vauva piti sinnikkäästi käsiä kasvojen edessä, että olisi mahdollisimman vaikea nähdä kasvot.

Ultrassa varmistui, että vauvalla on kaikki hyvin. Se on kaikista tärkeintä. Vauvan koko vastasi raskausviikkoja, ja painoarvio oli 330g. Sukupuolenkin saimme tietää, mutta emme paljasta sitä vielä muille.

Tavallaan olisin halunnut pitää lapsen sukupuolen itselleni yllätyksenä synnytykseen asti, mutta halusin päästä miettimään nimeä. Esikoisen kohdalla oli jo nimi valmiina. Toisen lapsen kohdalla pää lyö tyhjää. 

Rakenneultrassa katsottiin vauvan rakenteiden lisäksi istukan paikka. Istukka sijaitsee tällä kertaa kohdun etuseinämässä matalalla. Se on huono paikka alatiesynnytystä ajatellen. Istukan läpi kun ei voi synnyttää. 

Minulle varattiin helmikuulle ylimääräinen tutkimus istukan takia. Kätilö sanoi, että ajattele sitä enemmänkin mahdollisuutena nähdä vauva uudestaan. Useimmissa tapauksissa istukka vielä nousee pois tieltä. Muuten ihmiset olisivat kuolleet sukupuuttoon. Pidetään peukkuja, että nousee. Ajatus sektiosta pelottaa.

Tunnen edelleen vauvan liikkeitä, vaikka istukkani sijaitseekin edessä. Kaikki, joilla on istukka edessä, eivät vielä tunne näillä viikoilla likkeitä. Liikkeet tuntuvat mielestäni vaimeammilta kuin esikoisen kohdalla, jolloin minulla oli istukka takana. Taitaa istukka vaimentaa suurimman osan liikkeistä. 

On istukka miten hyvänsä, olen onnellinen, että vauvan rakenteet ovat kunnossa. Ihan paras joululahja! ❤

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit