Rv 24-27: Toisen kolmanneksen viimeiset viikot

Tänään vaihtui raskausviikko 27+0. Viikon päästä alkaakin jo raskauden viimeinen kolmannes. Toisaalta odotan pääseväni eroon raskausvaivoista ja tapavaani vauvan, mutta toisaalta ajankulu kauhistuttaa.Vielä on hankintoja tekemättä, mm. isompi auto ostamatta. 

Ennen kuin mietin pääni puhki tulevaa, palaan vielä mennesiin raskausviikkoihin 24-26. 


Raskausviikko 24 (24+0 - 24 +6)

Minua pelottaa synnytys ensimmäistä kertaa. Jännittää, nouseeko istukan paikka ja saanko synnyttää alakautta. Vaikka kovasti haluaisin synnyttää alakutta, en enää tiedä, onko se järkevin vaihtoehto. Vaikuttaako alatiesynnytys nivustyrään jotenkin?

Onneksi ei tarvitse pelätä yksin. Pian on istukkakontrolli, ja pääsen myös pelkopolille juttelemaan synnytyksestä. Toivottavasti siellä osataan sanoa nivustyrän kanssa synnyttämisestä jotain.

Raskausviikko 25 (25+0 - 25+6)

Vauvan liikkeet näkyvät jo selvästi mahan läpi. Liikkeet tuntuvat voimakkaasti, vaikka edessä oleva istukka niitä vaimentaa. Eniten liikkeitä tuntuu, kun istun, makaan tai syön.

Pari viikkoa olen ollut uupunut, sillä taaperon unien kanssa on ollut vaikeaa. Teimme päätöksen, että taapero palaa takaisin juniorisängystä pinnasänkyyn nukkumaan.  Taaperon unet rauhoittuivat pinnasängyssä heti, ja olen saanut itsekin taas levättyä. Sen huomaa olossa - enää ei supistele niin usein. 

Minulla on taas energiaa liikkua. Lopetin raskausajan lihaskuntojumpan, sillä pelkään, että kyykkäily painojen kanssa pahentaa nivustyrää. Aloitin tilalle raskauspilateksen, josta tulee hyvä olo kehoon. Kävelylenkeilläkin olen käynyt, mutta kävely tuntuu raskaalta painavan mahan kanssa. Tuntuu, etten saa kunnolla hengitettyä syvään.

100 päivää laskettuun

Raskausviikko 26 (26+0 - 26+6)

Olo on stressaantunut ja ylikerroksilla oleva. Onhan tässä ollut paljon kaikkea: taaperon kaksivuotissynttärit ja ihan valtavasti kaikkea perheeseen ja raskauteen liittyvää metatyötä.

Eniten mieltäni kuormittaa uuden auton hankinta, sillä vanhasta loppuu vauvan myötä tila kesken. Paria potentiaalista autoa olemme päässeet koeajamaankin. Toivottavasti pian syntyy kaupat! Onneksi muut hankinnat vauvalle ovat paljon pienimuotoisempia.

Niin kuin lähes aina ylikierrosten jälkeen, tulin kipeäksi. Rv 26+6 koronakotitesti näytti kahta haaleaa viivaa. Seuraavana päivänä tulos varmistui vielä virallisessa testissä.  Kolme vuotta onnistuin koronaa välttelemään, melkoinen tuuri tähän mennessä!

Onni onnettomuudessa, kun korona tuli nyt, eikä viikon päästä. Toisen kolmanneksen aikana saan käyttää vielä Buranaa. Viikon päästä en enää, sillä se on raskauden viimeisellä kolmanneksella kielletty. 

Toivotaan lievää tautimuotoa ja että muut pysyvät terveinä perheessä. ❤

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit