Raskausviikot 21-23: Kela-neuvola ja uusia raskausvaivoja

Hyvää alkanutta vuotta 2023! Tai no, omalla kohdallani se on alkanut vähän vaivaisesti. Tässä on ollut vähän kaikkea muuta, niin kerron nyt kerralla kolmen viikon raskauskuulumiset: rv 21, rv 22 ja rv 23. 

 


Rv 21 (21+0 - 21+6)

Sain taas uuden flunssan. En enää muista, monesko tauti syksyltä 2022.  En ole ikinä ollut yhtä usein sairaana kuin tämän raskauden aikana. Onneksi flunssa oli lievä ja meni nopesti ohi. Olen niin tottunut, että nenä on koko ajan tukossa raskaudenkin takia, ettei pieni flunssa tunnu enää missään. 

Rv 22 (22+0 - 22+6)

Rv 22+0 minulla oli "Kela-neuvola". Sain siltä käynniltä todistuksen Kelan tukia varten. Tällä kertaa aion ottaa äitiysavustuken rahana. Esikoiselta on jäänyt reilusti vauvan tarvikkeita, joten koen, että 170 euroa verottomana on parempi vaihtoehto kuin äitiyspakkaus.

Neuvolassa tutkittiin tuttuun tapaan virtsanäyte, verenpaine ja hemoglobiini. Uutena mittauksena tuli sf-mitta, joka kertoo kohdun koon. Kaikki oli ok, tosin verenpaine oli matala. Toisaalta minulla on aina.

Ensimmäistä kertaa raskauden aikana neuvolan puntari tuntui ahdistavalta. Painoni on noussut reippaammin kuin edellisessä raskaudessa . Ihan normaalisti kuitenkin terveydenhoitajan mukaan. Edellisessä raskaudessa suhtauduin neutraalisti painon nousuun. Ei ollut mitään, mihin verrata. Tässä raskaudessa vertaan jotenkin itseäni edelliseen raskauteen, vaikkei pitäisi. 

Painosta huolimatta koen olevani upea juuri tässä kehossa, olin raskaana tai en. Kummallista, miten numerot vain aiheuttavat ahdistusta. Ensi kerralla pyydän, että hoitaja katsoo painon minun puolesta.

Joulun vietin painosta murehtimatta. Söin paljon jouluherkkuja. Olisin halunnut syödä enemmänkin, mutta vauva vie mahalaukulta niin paljon tilaa, ettei pysty määräänsä enempää. Kaiken kukkuraksi raskaus + jouluruuat aiheuttavat minulle närästystä.

Rv 23 (23+0 - 23+6)

Rv 23+4 sain jonkun kestosupistuksen, joka kesti useita tunteja.  Mahani kovettui, eikä pehmennyt yhtään, ellen ollut makuuasennossa. Se johtui luultavasti väsymyksestä sekä hankalasta päivästä kotona. 

Minua on aiemminkin alkanut supistella, jos olen stressaantunut, rasittunut tai kiukkuinen, muttei ennen näin kauan putkeen. Supistus ei ollut onneksi mikään kipeä synnytyssupistus, vaan harjoitussupistus. 

Rv 23+6 kävin neuvolalääkärillä. Lääkäri tarkasti, ettei paikat ole liian kypsyneet supisteluista. Eivät ole onneksi. Oikeastaan varasin lääkäriajan patin takia, joka ilmestyi tällä raskausviikolla nivusalueelle. Lääkäri totesi sen nivustyräksi. Ihan kuin suonikohjuissa ei olisi tarpeeksi (ala)päänvaivaa.

Suoraan sanottuna minulla on huono tunne tästä raskaudesta, kun olen niin vaivainen vasta puolivälissä. Edellisessä raskaudessa ei ollut melkein mitään vaivoja!

Haluaisin jo synnyttää, mutta en tiedä, voinko tehdä sitä alateitse istukan sijainnin takia. Jos voinkin, niin en edes halua kuvitella, millaista on ponnistaa suonikohjujen ja tyrän kanssa. Sektiokaan ei houkuttele, kun synnytyksen jälkeen on mahdollisesti edessä vielä tyräleikkauskin. Voi morjes!

Yritän olla murehtimatta liikaa etukäteen ja elää päivä kerrallaan. Tänään alkoi raskausviikko 24+0. Toivottavasti se tuo mukanaan jotain hyvää.

Kommentit

  1. Onpa sinulla monenlaisia murheita, mutta silti kaikki voi mennä ihan hyvin ja varmasti meneekin. Niin kaunis masu sinulla. Hyvä paikka pienen kehittyä. Toivon sinulle iloisia ja voimaannuttavaa päiviä. Pilvien raosta aurinko pilkistää🥰❤️❤️❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos ❤️ Vauvalla onneksi kaikki kunnossa ja vaivat koskevat vain minua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit