Top 10 hankinnat vauvalle: 6 kk +

Julkaisu sisältää affliate-mainoslinkkejä. Mainoslinkit on merkitty *-merkillä. 

Tässä on postauksessa on meidän perheen Top 10 lista hankinnoista, joista on hyötyä puolivuotiaan ja vanhemman vauvan kanssa. Monille näistä hankinnoista on käyttöä vielä taaperonakin. Lista on satunnaisjärjestyksessä, ei tarpeellisuus. 

Jos sinua kiinnostaa pienempien vauvojen hankinnat, katso aikaisemmin kirjoittamani postaus: Top 20 hankinnat vauvalle: 0-6 kk

Brio-kävelyvaunu ja Ikean monitoimisalvat laatikossa

1 Kävelyvaunu. Meillä on *BRIO-kävelyvaunu. Kävelyvaunuista on ollut paljon iloa kävelyä harjoitellessa. BRIO-vaunun tukevuutta voi säätää lapsen kehityksen mukaan. Saimme lahjaksi uudet kävelyvaunut, joita pidämme sisäkäytössä. Löysin kirpparilta toiset käytetyt vaunut, jotka ovat ulkokäytössä. Vaikka lapsemme osaa jo kävellä, on vaunuista yhä iloa. Vaunuissa on kiva kuljettaa leluja.

2 Baby proof -apuvälineet. Kun vauvamme oppi liikkumaan, hän halusi penkoa kaikki laatikot ja pistää ties mitä suuhunsa. Järjestelimme kodin uusiksi niin, että pienet ja vaarallaiset esineet ovat ylähyllyillä. Kaikki tavarat eivät kuitenkaan mahdu ylähyllyille. Siksi ostimme Ikeasta monitoimisalpoja sulkemaan laatikot. 

3 Töppöset kävelyyn.  Meillä on käytössä Stonzin Buffer Bootiesit, joissa on irrotettava lämpökerros. Stonzit ovat hyvä ulkotöppöset kävelyn opetteluun. Töppöset jalassa on mukava kontatakin.


Stonzit jalassa

4 Lämpöpussi. Meidän vauvamme nukkui pakkasillakin päiväunet rattaissa. Tarvitsimme sitä varten lämpöpussin, johon sopii rattaiden valjaat. Pikkuvauva-aikana meillä oli käytössä *Nordic Crown Oslo -kaukalopussi, mutta se jäi pieneksi vauvan ollessa noin puolivuotias. Ostimme tilalle Easygrow Ferd Max -lämpöpussin. Se sopi hyvin talvikaudeksi. Kovillekaan pakkasilla ei tarvinnut toppahaalaria, vaan college- tai villahaalari riitti hyvin alle. Välikautena ohuet sisävaatteet olivat sopiva vaatetus alle. Kesäksi tämä lämpöpussi on liian kuuma. Easygrow-lämpöpussi sopii hyvin myös turvaistuimeen lisälämmikkeeksi. Lämpöpussin jalkopäässä on vetoketju, josta lämpöpussin saa avattua kenkiä varten.

5 Turvaistuin. Meillä on  Cybex Sirona Z i-Size -turvaistuin. Ostimme sen, koska se sopii samaan telakkaan, jonka ostimme aiemmin Cybex Cloud Z i-Size -turvakaukaloa varten. Turvaistuin käy nelivuotiaaksi asti tai kunnes lapsi painaa 18 kg. Se on pärjännyt hyvin turvallisuustesteissä. Miinuspuolena on Cybexin tyyliin kallis hinta, yli neljä sataa euroa monessa eri liikkeessä. Varmasti halvemmallakin saisi hyvän turvaistuimen ja telakan.


6 Kirjat. Meidän lapsi on aina ollut lukutoukka. Yksi hänen lempikirjoistaan on Äkkää ja tökkää -kirja. Kirjassa riittää paljon yksityiskohtia ja ihmeteltävää niin vauvalle kuin isommallekin lapselle. Myös luukkukirjat ovat kivoja puolivuotiaalle ja vähän isommalle lapselle.

7  Potta. Aloitimme pottaan tutustumisen, kun vauva oppi istumaan. Meillä on käytetty Muumi-potta, mutta en suosittele sitä kyllä ainakaan pojille (tulet huomaamaan miksi). Eli suosittelen pottaa, mutten Muumi-pottaa erityisesti.

8 Lelukori. Kun vauva oppii liikkumaan, on kiva hakea lelukortista itse leluja. Hyvässä lelukorissa ei ole teräviä kulmia, johon lyödä päätä. Kun lelukori on kevyt, ei haittaa että se kaatuu. Meillä on  *Alice & Foxin pupukuvioinen säilytyskori. Se on hyvin tilava ja supersöpö! Pupukorin lisäksi meillä on peurakuvioinen kori, mutta en löytänyt sitä enää nettikaupasta. Kaikkia muita ihania kuoseja löysin kuitenkin Jollyroomin sivuilta, esimerkiksi tämä *kettukuvioinen kori on ihana!

 

*Alice & Fox pupukuvioinen säilytyskori

 

9 Syöttötuoli. Meillä on käytössä  Tripp Trapp -tuoli ja Baby Set.

Kun vauva oppi istumaan, vaihdoimme Newborn Setin Baby Set-istuimeen. Tripp Trapp syöttötuoli on ergonominen istua, kun jalat saa tuettua jalkatukeen. Uudempiin Tripp Trapp -syöttötuoleihin saa liukujatkeen, jonka tarpeellisuuden olen ymmärtänyt vasta isomman vauvan kanssa. Kun vauva työntää pöytää, tuoli ei kaadu, vaan se liukuu taaksepäin. 

Miinuksena Tripp Trapissa on sen vaikea puhdistettavuus. Ruuantähteitä jää joka koloon. Toinen miinus on hinta. Tuolin saisi muuten hyvällä hintaa myytyä eteenpäin, mutta meidän pieni jyrsijä on jyrsinyt kauniit kolot tuoliin...

Tripp Trapp -tuoliin myydään vaikka mitä lisäosia, mutta emme ole kokeneet niitä tarpeellisiksi. Meillä ei ole erillistä tarjotinta eikä pehmusteita. Stokken valjaat ostimme heräteostoksena, mutta ne ovat jääneet hyvin vähälle käytölle. Edullisempia valjaita saa muualtakin.

10 Ruokailuvälineet. Ruokailuun tarvitaan astioita, joiden hajoamista ei tarvitse pelätä. Muoviset tai silikoniset lautaset, mukit ja lusikat ovat hyviä. Tässä esimerkkinä muutama lemppari: 

 

Twistshake Click-mat lautanen ja alusta

  • *Twistshake Click-mat lautanen ja alusta on kätevä sormiruokailussa. Lautasta ei saa revittyä alustasta lattialle millän. Alustaan saan vaihdettua erilaisia kulhoja ja lautasia. Taitojen karttuessa olen antanut syödä ihan samoilta lautasilta ja kulhoista kuin aikuisetkin. Pari Ittalan kastehelmi-kulhoa on mennyt hajalle, kun en ole ollut tarkkana.
  • Lovi-muki. Lovi-muki on hyvä, koska siitä vauva voi juoda niin kuin tavallisesta mukista. Mukin voi kääntää vaikka ylösalaisin, eikä nesteet läiky lattialle. Mukista saa irrotettua reunan tiivisteen ja kahvat taitojen kertyessä. Pian vauvame oppi juomaan ilman kahvojakin.

  • *Philips Avent -pillimuki. Vauvamme ei oikein tajunnut imemistä, joten otimme pillimukin käyttöön vasta yhden vuoden iässä. Pillimuki on taaperon kanssa oikein kätevä esimerkiksi reissussa.

  • Lusikat. Ensimaisteluissa meillä oli käytössä Ainu-ensilusikka. Myöhemmin otimme käyttöön vähän kovemmat muoviset lusikat. Saimme ristiäislahjaksi näitä söpöjä *Done by Deerin lusikoita. Isomman vauvan ja taaperon kassa olemme käyttäneet metallisia kahvilusikoita. Kannattaa tarkistaa, ettei metallilusikoissa ole liian terävät reunat. Ne voivat tehdä haavoja herkkään suuhun.

  • Ruokalaput ovat tarpeen, jotta vaatteet eivät menisi aivan sotkuun (menevät ne silti). Varmin yhdistelmä on kaksi ruokalappua päällekäin. Ensimmäiseen kerrokseen Hihallinen ruokalappu tai perus harso sidottuna kaulalle. Toiseen kerrokseen kaukalomallinen ruokalappu, kuten tämä suloinen *Done by Deer -ruokalappu

     

    Done by Deer -ruokalappu


    Miltä sinun Top 10 listasi näyttäisi? Täydennä kommentteihin hyvien tuotteiden listaa. :)


    *Tämä julkaisu sisältää affliate-mainoslinkkejä (merkitty *-merkillä). Voit huoletta painaa linkkejä ja tutustua tuotteisiin rauhassa. Pelkkä linkkien klikkaus ei aiheuta sinulle kuluja eikä tuo minulle tuloja. Jos kuitenkin päädyt ostamaan tuotteen blogini linkkien kautta, saan siitä itselleni pienen korvauksen. Kiitos ostoistasi! <3

Kommentit

Suositut tekstit