Yksivuotiaan vappusynttärit x 3

Miedän vappuvauva Valppu täytti yksi vuotta! Saimme hänelle perästi kolmet juhlat järjestettyä: rennot pienet vappugrillailut, sukulaissynttärit ja ex tempore rääppijäiset. 


Ekat juhlat vappuna - rentoa grillailua

Ensimmäiset juhlat olivat vappupäivänä. Aamulla vierestäni heräsi hymyilevä yksivuotias. Isoveli Pikku Joe ehdotti, että lauletaan Valpulle Nallen Onnea! -laulu. Ja niin me lauloimme.

Vieraaksi juhliin tuli Valpun kummi ja yksi toinen ystävä. Oli aivan ihana, aurinkoinen ja lämmin päivä. Juhlittiin rennosti meidän pihalla leikkien, grillaillen, kotitekoista simaa juoden ja vapputorilta ostettuja herkkuja nauttien. 

 

Toiset juhlat - sukulaissynttärit

Toiset juhlat juhlittiin viikkoa myöhemmin helatorstaina. Paikalla oli lähisukulaisia perheineen. Söimme, leikimme ja olimme vaan.

Tarjoilut: 

Tarjoilut tulivat enimmäkseen pakkasesta.

- Sulatettiin pakkasesta mango-juustokakkua tällä reseptillä. Hyvin kesti pakastuksen kiilteineen!

- Suklaakuorrutteisia Vaasan kotiuunin munkkirinkeleitä. Dippasin munkit jäisinä mikrossa sulatettuun suklaaseen ja koristelin strösseleillä. Annoin lämmön tasaantua huoneenlämmössä ennen tarjoilua. 

- Lidlin "Picco Pizzi" kolmen juuston pikkupizzaa pakasteesta

- Patonkisiivuja, jonka päällä pestoa, mozzarella-juustoa, kirsikkatomaattia ja tuoretta basilikaa. Täytteet tuoreena, ei uunin kautta. Osan patongista jätin kuorruttamatta, niin sopi paremmin Valpullekin. Valppu rakastaa leipää!

- Pientä naposteltavaa: maissunaksuja, karnevaalikeksiä, pensasmustikkaa, viinirypäleitä, sipsiä ja dippiä

- Simaa

Mago-juustokakku

Suklaakuorrutteisia munkkeja

Pesto-basilika-tomaatti-mozzarella-patonki


Kolmannet juhlat - ex tempore rääppijäiset

Kakkua jäi sukulaissynttäreiltä yli, joten kutsuimme ex tempore naapurin lapsiperheen meille rääppijäisille vielä samana päivänä. Onneksi pidimme sukulaissynttärit aamulla, niin ehti vähän ulkoilla ja hengähtää juhlien välissä. 


Lahjoista 

Valppu sai synttäreiltään lahjaksi mm. kirjoja, bodeja ja aivan ihanan tuunatun leikkikeittiön / kioskin.  Siitä riittää iloa isoveli Pikku Joellekin.

Pelkäsin, että Pikku Joe olisi kateellinen Valpulle, mutta ei vaikuttanut olevan ainakaan paljon. Vieraat huomioivat ihanasti Pikku Joen, leikkivät ja lukivat hänen kanssaan. 

Valppu antoi Pikku Joelle isoveljen lahjan kiitokseksi ensimmäisestä yhteisestä vuodesta veljinä. Lahja oli sätkyukko, koska Pikku Joe laulaa usein Fröbelin palikoiden Sätkyukko-laulua.  

Koristeista

Koristeet olivat tietenkin vappuiset kuin vappuvauva: serpentiiniä, ilmapalloja ja heliumapalloja. Pikku Joe -isoveli valkkasi Valpulle sateenkaarikakkapallon. Kaikille vieraille oli kartonki-hatut.

Sukulaissynttäreillä seinällä oli kaksitoista kuvaa Valpusta, vauvavuoden jokaiselta kuukaudelta. Vieraat saivat lähteissään valita jonkun kuvan itselleen.

Kommentit

Suositut tekstit