Meidän yksivuotias - taidot ja touhut

Meidän Valppu-vauva on yksi vuotta ja kolme viikkoa vanha. Virallisesti hän on kai taapero, mutta minulle vielä vauva.

Valppu kehittyy hurjaa vauhtia. Hän oppii joka päivä uutta. Kaikissa taidoissa ja touhuissa en pysy perässä, mutta yritän kirjoittaa niistä edes osan tänne blogiin muistiin. 


Ensimmäisiä askelia 

Valppu otti ensimmäiset askeleensa yhdentoista kuukauden iässä. Kiinni menevä astianpesukone houkutteli kävelemään - oli niin kiire penkomaan likaisia astioita! Nyt Valppu kävelee useita metrejä kädet pään päällä tasapainotellen. Hän vaihtaa konttaukseen, kun väsyy tai tulee kiire. Valppu on ottanut ekoja askelia ulkonakin.

Peppu edellä alas 

Valppu on osannut useamman kuukauden kiipeillä, ja on viimein oppinut, että peppu edellä kannattaa tulla alas. Hän kiipeä isoveljen sängylle, tulee peppu edellä alas ja odottaa riemukkaita taputuksia.

Taputus 

Valppu on oppinut taputtamaan. Kun musiikki soi tai lauletaan, on kiva taputtaa mukana!

Pa-pa-papu!

Valppu osoittaa usein kaiutina ja pyytää "pa-pa-papu!". Se tarkoittaa Pikku Papun lauluja, mutta muukin musiikki käy. Valppu laulaa isoveljensä kanssa duettona Kuumaa-yhtyeen Ylivoimainen. Pikku Joe laulaa päävokaalit ja Valppu hoitaa taustalaulun "ee-ee-ee".

"Kruuna vai klaava tai mikä vaanKunhan mä pääsen luokses taas uudestaan (ee-ee-ee)"Hiekkalaatikolla 

Valppu on innostunut ulkona erityisesti hiekkalaatikkoleikeistä. Hän käyttää hienosti lapiota. Toisinaan hiekkaa eksyy suuhun.

Rakkain lelu "ia"

Valpun rakkain lelu on pehmokissa eli "ia". Hän nukkuu kissa kainalossa ja haluaa kuljettaa sitä mukana kaikkialla.

No Rules!

Windows95Manin No Rules saa Valpun tanssijalan vipattamaan vimmatusti. Sitä on kiva jorata isoveljen kanssa. 

"Mamma!"

Kun Valppu näkee Muumihahmon kuvan, hän osoittaa vinhasti etusormella ja huutaa: "mamma!" Kaikki muumit ovat mammoja. Valpun muumifanitus on välillä jopa hysteeristä. Saan olla tarkkana, etten juo Valpun nähden muumimukista tai se viedään käsistä.

Ruokailuista

Valppu syö hienosti lusikalla ja juo mukista itse. Paljon syö myös käsin. Valpun ihan ehdoton lempiruoka on leipä! Välillä tuntuu, että hän elää pelkällä leivällä.

Imetys 

Imetän Valppua vielä useita kertoja päivässä, kun hän haluaa. Pärjää hän hyvin ilman maitoakin, kun en ole lähettyvillä. Poissa silmistä, poissa mielestä. 

Unet

Olen lipsahtanut takaisin yöimetyksiin (välissä ei ollut), mutta niitä on vain yksi, noin klo 5. Sen ansiosta Valppu jatkaa unia kello viiden jälkeen aamulla. Sitä ennen herättiinkin kuukauden verran kello viideltä tai jopa ennen.

Muuten Valppu nukkuu öisin noin klo 20- 6.30. Päikkäreitä Valppu nukuu yleensä yhdet, kestoltaan 1-2 tuntia. Välillä aikaisina aamuina tarvitsee kahdet unet.

Usein toistuvia sanoja 

Mennään = "mennää"

Kissa = "iia"

Leipä = "äppäppä", "leipäääää", "äpäää"

Mikro = "mikkk"

Kello = "kkkkkk"

Kuusi (puu) = "kkkkkk"

Halia = "aii"

Isoveli = "äijä" , "ikkä"

Äiti = "äkkä", "äini", "äi"

Iskä = "ikkä"

Auki = auki

Anna = anna. Valppu pyytä asioita, esim. "anna iia" = anna kissa

Auto = brrrm 

Kaikki muumit = "mamma"

+ Monista muistakin sanoista sanoo joitakin tavuja. Valppu on kova höpisemään.

Hei hei!

Valppu rakastaa vilkutella kaikille ja sanoa "Hei hei!". Hän Saakin paljon ihastuneita katseita ja vilkutuksia takaisin. 

Kommentit

  1. Kiitos Valpun kuulumisista. Elän niissä ja muistelen, kun hän nukahti syliini. Olette ihania, kaikki❤️❤️❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit