Kolmevuotiaan poikamme Frozen-synttärit

 


Pikku Joe täytti kolme vuotta. Hän fanittaa kovasti Frozenia, etenkin prinsessa Elsaa ja Annaa. Hän haluaa joka aamu katsella Frozen-musiikkivideoita ja laulaa "Taakse jää". Hän on nimennyt unipupunsakin Elsaksi ja Annaksi ja tehnyt pyyhkeistä heille mekot. Hän haluaa itsekin tanssia pyörähdellä mekossa. Ja kyllä, hän on poika.

En yleensä koe tarpeeksi korostaa lasteni sukupuolta, mutta teen nyt poikkeuksen. Pikaisella googlauksella en löytänyt yhtään suomenkielistä blogipostausta pojan Frozen-synttäreistä. Korjatkaa toki, jos olen väärässä. Elsa-pukuisia tyttöjä löytyi kyllä paljon. Englanniksi löytyi jotain, kuinka saada pojatkin viihtymään Frozen-synttäreillä. Ikään kuin poikia ei voisi kiinnostaa prinsessat.

Olkoon tämä blogipostaus ainakin yksi esimerkki, että voi olla poika, pitää Frozen-synttärit ja pukeutua prinsessa Elsaksi. Tiedän, että Pikku Joe ei ole ainoa poika, joka rakastaa Frozen- ja prinsessaleikkejä. 

Elsa- ja Anna-pupu mekkoineen

 


 
Pallo ei pysynyt pitkään ehjänä...

Juhlien valmistelu yhdessä Pikku Joen kanssa

Kävimme yhdessä Pikku Joen kanssa kaupoilla ostamassa synttäritarvikkeita. Prinsessa Elsan ja Annan kasvoja on vaikea olla huomaamatta kaupoilla, joten pian juhlien teema oli selvä Frozen. 

Koristeiksi löytyi ilmapalloja: lumihiutalepalloja sekä Frozen-pallo ja numero kolme. Kahvipöytää koristamaan Pikku Joe valitsi Frozen servettejä ja valkoisen kimaltavan kolmoskynttilän.

Pikku Joe sai valita itselleen juhlavaatteet kaupasta. Jouduin vähän hämilleni, kun Pikku Joe ei halunnutkaan paitaa ja housuja. Ei edes Frozen-paitaa. Hän halusi ihanan Elsa-tyllimekon.

En pystynyt perustelemaan itselleni, miksen ostaisi mekkoa. Ostaisinko tytölle? Joo. Ostaisinko pojalle? Joo. Aikuisilla on typeriä sukupuolistereotypioita, ei lapsilla. Haluan opettaa lapsilleni, että pojat, tytöt ja muut voivat olla ihan millaisia vain! 

Oli liikuttavaa katsoa, kuinka onnellisena Pikku Joe liihotteli uudella mekollaan. Hän oiken tärisi innosta, kun sai mekon ensi kertaa ylleen. Normaalisti pukemista inhoava uhmaikäisemme ei ikinä vastustele Elsa-mekon pukemista.  

Täydellinen suklaakakku

Mustikka-kookosmuffinsseja


Kahdet erilaiset juhlat - sisällä ja ulkona

Pidimme Pikku Joelle kahdet erilaiset juhlat.  Ollaan sairasteltu, niin kolmannet pienemmät juhlat ovat tulossa, kun ollaan taas terveitä. Meillä on vähän tilaa, niin siksi on täytynyt jakaa porukkaa.

Ensimmäiset juhlat olivat Pikku Joen oikana syntympäivänä. Tarjolla oli Täydellistä suklaakakkua Annin Uunissa ohjeella. Kakkuun sai vähän Frozen-henkeä hopeisista ja sinisistä lumiströsseleistä sekä kakkukynttilästä. 

Muissakin tarjottavissa oli talvista tunnelmaa. Leivoin Pikku Joen kanssa mustikka-kookosmuffinsseja Samasta padasta -kirjasta. Kuorrutin ne tuorejuustokuorrutteella, joka näytti ihan lumikasalta. Muffinssit ilman kuorrutetta olivat vauvallekin sopivia. 

Lisäksi tarjolla oli karkkia (Remix Arctic + Choco), karnevaalikeksiä, maissinaksuja ja Lidlin kolmen juuston Picco pizzi -pizzaa ( pakkasesta eli Frozen, hehheh).

Juhlaohjelmaksi riitti syöminen, lahjaksi saadun Frozen-palapelin kokoaminen ja ilmapallojen heittely. Pikku Joe kiljahteli reimuissaan palloja heitellessään.


 Toiset juhlat järjestettiin ex tempore ulkona kotipihassa. Alunperin oli tarkoitus kutsua pari Pikku Joen ystävää perheineen meille brunssille, mutta sairastapauksen vuoksi täytyi muuttaa suunnitelmia.

Ulkojuhlat olivatkin menestys! Talvella ulkoillessa on aina riskinsä, mutta sattui oikein hyvä leuto keli sille päivälle. Mikäs sen parempi tapa viettää Frozen-synttäreitä kuin leikkiä lumileikkejä ja kiipeillä Frozen-linnaan (lumikasaan). Valppu-vauvakin pääsi juhlien kunniaksi pulkkailemaan ensimmäistä kertaa isoveljensä kanssa.

Jotta saatiin vähän juhlatunnelmaa, soitettiin Bluetooth-kaiuttimesta Frozen-musiikkia. Pikku Joe innostui ystävänsä kanssa laulamaan ja tanssimaan musiikin tahtiin.  Tarjoilin aikuisille kahvia termarista ja lapsille pillimehua. Mustikkamuffinssiakin oli jäänyt sopivasti pakkaseen edellisiltä synttäreiltä, niin sain taiottua tarjoilut hetkessä.

Olen iloinen, että meidän Pikku Joe sai kahdet ihanat, omannäköiset juhlat! Hän on niin rohkeasti oma hurmaava itsensä. Välillä Frozen-prinsessa ja välillä hurja hevisaurus.

Paljon onnea Pikku Joe 3v! <3 


Kommentit

 1. Paljon onnea täältäkin <3 :)

  Me aikuisethan olemme kaikki rajoitukset keksineet ja noudattaneet iät ja ajat samoja kaavoja.. mitä vilpitöntä riemua kun lapsi saa olla juuri sellainen ja pukeutua ja leikkiä juuri miten itse tahtoo. Tuon ikäisenä tuli ihmeteltyä jo miksi minun piti pukeutua juhlissa mekkoon kun serkkupojat saivat viilettää housuissa menemään. Aivan samalla tavalla halusin rymytä puunoksalta ja kannonnokalta toiselle. Ehkä vielä joku päivä, lapsi kerrallaan, saadaan tämä vanha ajatusmaailma häivytettyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja kommentista! <3 Ehkä maailma tosiaan muuttuu lapsi kerrallaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit