My Day taaperon ja vauvan kanssa

Tässä on yksi tavallinen torstai kotiäidin (minun), 2,5-vuotiaan "Pikku Joe"-taaperon ja nelikuisen "Valppu"-vauvan kanssa. Hyppää päiväksi meidän elämään!

Samisteluvaatteet ja halihetki
 

KOTONA

Yö:

 Nukun yön hyvin ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon.Valppu on ollut flunssan jäljiltä tukkoinen öisin, mutta nyt alkaa voida paremmin. Valppu nukkuu klo 19.30 - 6.15 vain kahdella imetyksellä klo 22.30 ja 2.30. Sakari auttaa yöllä nenän imuroinnissa ja pitämään Valppua pystyssä oman vessa- ja vedenjuontireissuni ajan. 

Pikku Joe nukkuu läpi yön noin klo 21-6.15. Välillä hän pyytää öisin laittamaan peittoa paremmin, mutta ei onneksi tänä yönä.  

Aamuimetys

Klo 6.15: Valppu ääntelee ja Pikku Joe huutaa salamana: "Pois pois (sängystä)!" He heräävät yleensä aina saamaan aikaan aamuisin toistensa ääniin. Kaikki on mahdollista välilllä viidestä seitsemään.

Pikku Joe tulee sanomaan pikkuveljelleen pinnasängyn viereen: "Huomenta, heräsitkö sinä?" Valppu hymyilee aurinkoisesti ja nappaa varpaistaan kiinni. Saan minäkin halauksen.

Klo 6.30: Minä imetän, vastaan ystäväni viestiin, vaihdan Valpulle vaipan ja päivävaateet. Sakari auttaa imuroimaan Valpun nenän. Minä pidän huutavaa vauvaa paikalla ja Sakari imuroi.  

Sakari hoitaa Pikku Joen aamutoimet ja kattaa aamupalan. Käyn vessassa, pesen omat hampaat ja kasvot. Otan lääkkeet.Vähän ripsariakin ehdin sutaista. Valppu seuraa aamutoimiani sitterissä. Pikku Joe soittaa taustamusiiksi sähköpianosta sambaa.

Valpun aamupalahuvit

Klo 7: Syödään yhdessä aamupalaa. Valppu istuu Tripp Trappin New Born -istuimella ja leikkii varpaillaan. Aamupalan jälkeen pesen Pikku Joen kädet ja suun. Pikku Joe auttaa minua tyhjentämään astianpesukoneen.

klo 7.30: Pikku Joe katsoo Yle Areenasta Raksahommia-ohjelmaa. Sillä välin minä siivoan aamupalasotkut, pesen lavuaarissa hikiset kainaloni, laitan dödöä, puen itseni, laitan eväät, pakkaan hoitolaukun ja Pikku Joen repun perhetuvalle, vaihdan Valpun vaipan uudelleen, etsin kadonneita vaatteita, viihdytän Valppua samalla, katson bussiaikatauluja, ohjaan Pikku Joen potalle.

klo 8: Sakari lähtee töihin, ja minulla alkaa operaatio taaperon pukeminen - helpommin sanottu kuin tehty. Puen pojille samistelupaidat. Pikku Joe haluaa halia Valppua.

klo 8.15: Pikku Joe löytää lattialta havunneulasen ja melkein työntää sen sähköpianon kuulokeliitäntään. Kiellän turhan kovaäänisesti. Pikku Joe säikähtää, halaa minua ja alkaa itkeä. Pyydän anteeksi, että huusin. Selitän, että piano on minulle tosi tärkeä ja säikähdin, että se menee rikki. Pyydän, ettei Pikku Joe työnnä enää pianon väliin havunneulasia eikä kuivia spagettejakaan (tapahtui kerran aiemmin).

klo 8.30: Operaatio pukeminen jatkuu. Hirveä hiki. Ulkovaatteiden vuoro Valpulle, Pikku Joelle ja minulle. Valppu nukahtaa vaunuihin heti, kun pääsemme ulos.

klo 8.40: Kiiruhdamme bussiin Valppu vaunuissa ja Pikku Joe sisaruslaudalla.Valppu havahtuu hereille ja tuijottelee ihmeissän bussia. Lyhyt bussimatka ja kävely perhetuvalle menivät todella hienosti Pikku Joelta. Olemme harjoitelleet ennenkin.

Hissiselfie

Kahvitauko perhetuvalla

PERHETUVALLA

klo 9-11.30

Perhetupa, jossa käymme, on kodinomainen kohtaamispaikka pikkulapsiperheille. Henkilökunta on siellä ihanasti tukena ja apuna. Siksi me käymme siellä viikottain.

Kun saavumme tuvalle, Valppu nukahtaa uudelleen vaunuihin ja sirrän hänet parvekkeelle nukkumaan. Siellä hän nukkuu 45 minuuttia. Sillä välin juon kahvia ja luen Pikku Joelle kirjaa. On tärkeää, että Pikku Joe saa välillä jakamatonta huomiotani.

Kun Valppu herää, hänellä on nälkä. Kun yritän imettää Valppua, Pikku Joe renkkaa parvekkeen oven kahvaa. Hän on selvästi mustasukkainen. Ohjaan Pikku Joen leikkihuoneeseen, jossa hänestä pidetään huolta.

Sanon Pikku Joelle, että menen vessaan vaihtamaan Valpulle vaippaa. Kun vaihdan vaippaa, Pikku Joe itkee hädissään, missä äiti on. Normaalisti hän ei ole moksiskaan siitä, että katoan jonnekin. Häntä vaivaa nyt selvästi eroahdistus, kun olimme alkuviikosta ja viikonloppuna erossa toisistamme tavallista enemmän. 

Sain syödä Pikku Joen kanssa ihan rauhassa kahdestaan, mitä luksusta! Sillä välin tuvan työntekijä leikki Valpun kanssa.  

Lähteissä käyn vielä vessassa (huutoa kuuluu) ja katson itseäni kunnolla peilistä. Olen ollut koko aamun paita väärinpäin. Se tietää onnea! 

Klo 11.30: Menemme kotiin bussilla, Valppu nukahti vaunuihin. Pikku Joe vitkastelee ja haluaisi jäädä katsomaan sieniä pihalle. Lupaan, että ulkoilemme päiväunien jälkeen.

Päivän tyyli paita väärinpäin ja likainen peili

 

Jokainen sieni kiinnostaa

KOTONA

Klo 11.45: Mietin, täytyykö herättää Valppu, että  hän nukkuisi Pikku Joen kanssa samaan aikaan päiväunet. Onneksi Valppu ratkaisee tilanteen itse havahtumalla hereille.

Klo 12-13: Luen Pikku Joelle päiväunisadun samalla, kun imetän Valppua. Laulan unilaulun, peittelen Pikku Joen ja unipupun, laitan yövalon seinään ja Pikku Joen lammasherätyskellon nukkumaan. Poistun huoneesta.

Pikku Joe vastustelee tapansa mukaan nukahtamista. "Pois, pois!" hän huutaa. Käyn sanomassa, että nyt nukutaan, kun lammaskin nukkuu, olet rakas ja ihana. 

Myöhemmin Pikku Joe pyytää minua laittamaan "peiton jalkaan." Tiedän kokemuksesta, jos menen heti takaisin, peittoralli ei lopu ikinä. Hän potkii sen tahallaan pois. Sanon, etten ihan heti ehdi, kokeile itse ensin. Laitan pyykkiä koneeseen Valppu kantorepun kyydissä. Sillä välin Pikku Joe on nukahtanut. Ei tarvinnutkaan laittaa peittoa.  

Valpun päiväunet

Pikku Joen päiväunet

Klo 13: Molemmat lapset nukkuvat, Pikku Joe omassa sängyssään ja Valppu kantorepussa sylissäni. Syön pari palaa suklaata ja meinaan tukehtua siihen vedet silmissä. Valppu havahtuu hereille, mutta saan hytkyteltyä hänet uudelleen uneen. Katson Salkkareita, sometan ja karsin päivän aikana otettuja kuvia puhelimesta.

Klo 14.30: Valppu herää. Avaan Pikku Joen verhot ja yritän herättää hänetkin. Hän ei tahdo nousta vielä. Annan hänen nukkua vielä hetken. Imetän ja menen pilkkomaan vesimelonia ja omenaa valmiiksi välipalalle. 

Klo 15: Yritän uudelleen herättää Pikku Joen. Hän on edelleen hyvin uninen, mutta havahtuu, kun houkuttelen vesimelonilla välipalapöytään. Syömme välipalaa yhdessä ja Valppu seurailee.

Klo 15.30: Pikku Joe viihdyttää itseään leikkimällä maalaria. Hän maalailee kuivalla siveltimellä seiniin. Valppu jumppailee lattialla. Minä viikkailen kuivia harsoja kaappiin.

Pikku Joe tulee auttamaan pyykkien kanssa. Hän tipauttaa kuivaustelineen pyykkipojista liivinsuojat irti: "Tämä on liivinsuojakuormaaja."

Liivinsuojakuormaaja

klo 15.45: Pikku Joe tekee Oppi & Ilo -vesimaalausta. Valppu seurailee ja haluaisi syödä kaikki kuvat. Annan Valpunkin kokeilla maalausta avustetusti.

klo 16.10: Sakari tulee kotiin, jolloin Pikku Joe aloittaa temppushow'n. Hän taitaa olla mustasukkainen. Hiki puskee pintaan, kun yritän saada minut ja pojat ulos mahdollisimman nopeasti.

Vaunurallia

ULKONA

klo 16.30: Viimein ulkona. Sakari jää laittamaan ruokaa ja ripustaa pyykit. Pikku Joe innostuu vaunurallista. Minä työnnän vaunuja ja Pikku Joe juoksee. Kun Valppu nukahtaa, ehdin leikkiä Pikku Joen kanssa taloyhtiön hiekkalaatikolla ja etsiä sieniä. Pikku Joen kaksi kaveria naapurista ovat pihalla myös. Saan vähän juteltua naapurin äitikaverin kanssa, kun lapset leikkivät keskenään.

klo 17.30: Vuorojen vaihto. Minä menen sisälle imettämään ja hetkeksi höpsöttelemään Valpun kanssa. Ihanaa viettää hetki Valpunkin kassa kahdestaan.

KOTONA

klo 18: Pikku Joe tulee sisälle ja osoittaa mieltään. Siirtymätilanteet ovat vaikeita. Syömme yhdessä helppoa kermaista kasviskiusausta. Ruoka maistuu Pikku Joelle.

klo 18.30: Luen Pikku Joelle ja Valpulle kirjaa sillä välin, kun Sakari siivoaa keittiön. Valppu haluaisi laittaa kaikki kirjat suuhunsa ja hutmii niitä, kun yrittää tarttua kirjan kuviin. 

Tauta ja Patua sekä Harry Potteria

Klo 19: Sakari hoitaa Pikku Joen iltatoimet, minä Valpun. Kylvetän ja laulan Valpulle. Sakari auttaa Valpun nenän imuroinnissa. Imetän Valpun sängyssä, puen pyjaman ja unipussin Valpun ikioman laulun tahdissa. Käymme Valpun kanssa toivottavamassa hyvät yöt isoveljelle ja isille. 

Klo 19.30: Laulan Valpulle Toukkavauva-laulun sylissä keinutellen. Lasken Valpun pinnasänkyyn, sanon hyvää yötä, annan tutin ja laitan puhelimestani valkoista kohinaa soimaan. Se rauhoittaa valppua, vaikka meno onkin aika villi. Hän haluaa kääntyä jatkuvasti selältä vatsalleen.

Klo 19.45: Valppu nukahtaa mahalleen naama melkein kiinni patjaan. En vielä uskalla antaa hänen nukkua mahallaan, joten käännän hänet kyljelleen. Jään hetkeksi itsekin makoilemaan sängylle.

Klo 20-20.45: Käyn vielä sanomassa Pikku Joelle hyvää yötä. Hän huutaa sängyssään: "Pois, pois." Sanon, että nukutaan nyt, olet rakas. Pikku Joe leikkii ja kieriskelee sängyssä, kunnes nukahtaa. Minä ja Sakari olemme hiljaa, ettei Pikku Joe innostu liikaa jutuistamme.

Klo 20.45 -23.00: Viimein on niin hiljaista, että voidaan puhuakin Sakarin kanssa. Jaetaan päivän kolme positiivista. Syön iltapalaa ja kirjoitan blogiin päivästä. Venyttelen, käyn pesulla, kuuntelen hetken äänikirjaa ja käyn nukkumaan. 

On ollut aika tavallinen, hyvä päivä.

Hyvää yötä pieni toukkavauva!

Kommentit

  1. Intensiivinen teidän päiväohjelma. Hiki tulee pelkästä lukemisesta. Sitten muistan, että itsekin olen joskus ollut kahden pienen lapsen äiti. Olen minäkin nauttinut silloin ilokiireväsymyskoktaileja päivittäin. Ilonporeet jäävät pintaan ja muistiin, vaikeat tunteet laskeutuvat pohjalle. Niitäkin on ollut, mutta hyvät asiat jäävät tähtinä vilkkumaan. 🥰❤️

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! ❤️ Minäkin muistelen ilon hetkiä mieluummin. :) Onhan meidän päivät intensiivisiä. Voisi sitä tehdä vähemmänkin, mutta Pikku Joe kaipaa niin paljon tekemistä, että on helpompi vaan lähteä jonnekin kotoa pois, vähintään ulkoilemaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit