Rv 38 - 39: Toivottavasti viimeiset raskausviikot

Kaksi yötä laskettuun aikaan - eletään jännittäviä hetkiä. Tässä on raskausviikkojen 38 - 39 kuulumiset. Ne ovat toivottavasti minun viimeiset raskausviikkoni.

Makkarajärvi, Hervanta rv 39+0

Raskausviikko 38 (38+0 - 38+6)

Vauvan sukat, New Born -kuvausvaatteet ja imetysliivit hankkimatta, vaatteet pesemättä, sairaalakassi pakkaamatta, synnytykseen mitenkään valmistautumatta, rentoutumatta, kamala kaaos kotona ja taaperon kaikki vaatteet liian pieniä. Enkö minä luvannut itselleni alkuraskaudessa, että hoidan kaiken ajoissa ja lepään vaan loppuraskauden?

Otin itseäni niskasta kiinni - nyt kaikki hankinnat on tehty ja sairaalakassi pakattu. Pääsin vähän rentoutumaankin raskaushieronnassa. Ehdin jopa käydä puolisoni kanssa viimeisillä treffeillä ennen vauvan syntymää. Synnytys? Noh, go with the flow...

Vointini on ollut muuten ok, mutta yskä on vaivannut kovasti. Niin paljon, etten ole saanut öisin nukutuksi ja kroppa on kipeä pelkästä yskimisestä. Tampereella on kuivaa ja katupölyä paljon ilmassa. Siihen yhdistettynä astma, loppuraskaus ja närästys, niin huh! Kävin lääkärissä pyytämässä närästyslääkereseptin siinä toivossa, että se helpottaisi edes refluksista johtuvaa yskää. Paras apu olisi varmaan synnyttäminen.

Neuvolakäynnillä kaikki oli kunnossa. Vauvan pää tuntui alhaalla tunnusteltaessa, hyvin lähtökuopissa jo. Pikku Joe oli mukana, ja vauvan sydänäänet puhuttivat häntä vielä kotonakin. Hän sai myös mitata verenpaineeni - sekin kunnossa.

 

Mahakin ehkä laskeutunut?

 

Raskausviikko 39 (39+0 - 39+6)

Minulla on ollut supistuksia etenkin öisin. Hetken jo luulin, että vauva saa saman syntymäpäivän isänsä kanssa, mutta ei. Selvästi kuitenkin jotain tapahtuu. Vauvan pää tuntuu haarovälissä niin, etten saa enää jalkoja yhteen. 

Yhtenä päivänä tuli niin vetistä vuotoa, että luulin lapsiveden tihkuvan. Soitin jopa raskauspävystykseen. Sain luvan seurailla tilannetta kotona ja tulin siihen tulokseen, että se on vain tavallista juoksevampaa valkovuotoa.

Olen saanut nukuttua paremmin. Oikeastaan hyvin supistuksita huolimatta. Ehkä närästyslääkee ja kahvin juonnin lopettaminen ovat auttaneet. Kunnon yöunien jälkeen olo on okein hyvä. Sellainen, että voisin lähteä synnyttämään milloin vain.

Uusi puhelin on hankittu, ja vuoden 2022 kuvat koottu albumiin. Enää minulla ei ole mitään projektia, jonka haluaisin saada valmiiksi ennen synnytystä. Olen valmis, tule jo vauva! 

Jännää, että olen valmis vauvan tuloon juuri kaksi yötä ennen laskettua aikaa. Ihan sama juttu viime raskaudessa! En tiedä, mitä elämä kahden lapsen äitinä tuo tullessaan, mutta otan siitä mielelläni selvää. 


Olen iloinen, että olen kirjoittanut tästä raskaudesta joka viikolta jotain muistiin. Kaikki aiemmat raskausviikkopostaukset löytyvät blogistani tunnisteella: raskausviikko. Myös muita raskausjuttuja tunnisteella: raskaus.

Kommentit

  1. Mekin odotamme kovasti teidän uutta tulokasta suurella ilolla❤️❤️❤️🥰😎

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit