Raskausviikko 19: rakkausloma Tallinnassa

 


Raskausviikolla 19 lähdimme puolisoni Sakarin kanssa kahdestaan rakkauslomalle Tallinnaan. Olimme Tallinassa kaksi yötä, ja Pikku Joe oli sillä välin mummilassa hyvässä hoidossa. 

Tuntuu uskomattomalta, että reissu toteutui! Viimeiset kaksi kuukauttta aina joku on ollut perheestä sairaana. Ennen matkaa eristäydyimme viikoksi kotiin. Se kannatti, sillä olimme kaikki terveitä, kun reissupäivä koitti.

Kahdenkeskeinen aika ja kotoa poistuminen tuli todellakin tarpeeseen! Sairastelujen vuoksi lähes kaikki syksyn treffipäivät ovat peruuntuneet. Saimme viettää laatuaikaa kahdestaan senkin edestä. 

Raskauden puoliväli oli hyvä ajankohta matkustaa. Jaksoin kävellä ja matkustaa melkein kuin en raskaana olisikaan. Kävi mielessä sekin, että kahden lapsen kanssa aikuisten reissu on ehkä vaikeampi järjestää. Yhden kanssa se on helppoa, kun on hyvä tukiverkosto, ja Pikku Joe viihtyy niin hyvin hoidossa. Toisesta ei vielä tiedä.

Hotelli L'Embitu

No niin, nyt sinne Tallinnaan!

Majoituimme uudessa L'Embitu -hotellissa, jota suosittelen lämpimästi. Hotelli oli suorastaan ylellinen - kaikin puolin tyylikäs ja siisti. Hienoin hotelli, jossa olen ollut.

Hotelli oli kortisteltu kauniin jouluiseksi, ja yleisissä tiloissa soi tunnelmaan sopiva joulumusiikki. Ravintolan ruoka oli herkullista niin aamupalalla kuin illallisellakin. Hotellin sijainti on hyvä: kävelymatkan päässä mm. Solaris-keskuksesta ja vanhastakaupungista.

Valitsimme Deluxe-huoneen, jonka hintaan sisältyi hotellin Spa-alueen käyttö. Parasta hotellissa oli ehkä spa, johon kuului uima-allas hierontapisteineen, japanilainen allas, kylmävesiallas, höyrysauna ja suomalainen sauna. Saunat olivat allasosaston yhteydessä niin, että niihin pääsivät miehet ja naiset samaan aikaan uimapuvut päällä. Se oli hyvä juttu, niin ei tarvinnut olla eri saunoissa puolison kanssa.

Vaikka hotelli oli muuten joulusesongin myötä täynnä ihmisiä, spa oli rauhallinen ja romanttinen. Kävimme siellä kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla meidän lisäksemme paikalla oli vain pari muuta pariskuntaa. Spa on suljettu lapsilta klo 18 jälkeen, mitä arvostan lapsivapaalla.  

Joulumarkkinat vanhassakaupungissa


 

Glögillä

Vierailimme Tallinan vanhassakaupungissa ja joulumarkkinoilla. Odotin joulumarkkinoilta vähän enemmän kuin mitä se oli. Joulutori ei ollut erityisen iso, samaa kokoluokkaa kuin Tampereen joulutori. En löytänyt muuta ostettavaa kuin alkoholitonta glögiä, joka maistui lähinnä marjamehulta. Alkoholilla terästettyä glögiä oli montaa eri makua tarjolla. Se olisi ollut varmaan parempaa. 

Joulutorilla oli kuitenkin kaunista ja tunnelmallista, joten oli ihan näkemisen arvoinen. Lavalla esiintyi taitava lapsikuoro, jonka laulua oli ilo kuunnella. Hauskaa, miten paljon viron kielellä on samoja perinteisiä joululauluja kuin suomeksi. 

Vanhakaupunki oli valaistu kauniin jouluiseksi. Kiertelimme siellä täällä ja kapusimme Kohtuotsa-näköalapaikalle ihailemaan maisemaa. Nimi Kohtuotsa nauratti, ja totesin sen raskaana olevalle äiti-ihmiselle sopivaksi paikaksi. Jonkun otsa minunkin kohdussani on.

Joulusesongin vuoksi vanha kaupunki oli ruuhkainen. Jos halusi johonkin tiettyyn paikkaan kahvilaan tai ravintolaan, olisi paikka pitänyt varata etukäteen. Me emme olleet, joten söimme ja joimme, minne vai satuimme mahtumaan. Aiemmin, kun olen ollut Tallinnan vanhassakaupungissa, melkein missä vaan on ollut hyvin tilaa syödä.

Vanhastakaupungista löysimme suloisen puisten lelujen puodin TrickTrekin. Ostimme Pikku Joelle tuliaisiksi lentokoneen, jolla hän leikki riemuissaan palattuamme kotiin. 

Tricktrek  

Kohtuotsa

Reissu oli ihana, mutta oli myös ihana palata kotiin. Ehti tulla jo pientä taaperoa ikävä, ja hänelläkin oli ilmeisesti meitä.

"Äiti, isi tuli kotiin!" Pikku Joe huusi innoissaan ja ryntäsi halaamaan, kun tulimme kotiin. Nyt tuntuu kotona oleminen mukavalta, kun on päässyt välillä poistumaan sieltä.


Tänään on muuten rv 19 + 5 ja Suomen itsenäisyyspäivä. Hyvää itsenäisyyspäivää blogini lukijoille! Palailen taas rakenneultran merkeissä. Se on muuten jo huomenna, ihanaa! ❤

Kommentit

  1. Hauska kuulla, että matkanne onnistui hyvin. On hienoa, että teillä oli mahdollisuus viettää vähän aikaa kaksinkin. Iloa joulun odotukseen❤️❤️❤️🥰

    VastaaPoista
  2. Hieno 👍🤗🙏‼️ Paljon onnea ☺️🙏🙏🙏🙏🙏🙏🤗‼️🌹

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit