Vauva 4kk - hulinoita ja hurjaa kehitystä

Pikku Joe täytti torstaina neljä kuukautta, ja on aika päivitellä kuulumisia. Blogissa on ollut hiljaista, sillä Pikku Joella on ollut kuukauden verran hulinat päällä. Kaiken kukkuraksi sairastuin rintatulehdukseen ja jouduin syömään antibioottikuurin, josta Pikku Joen maha meni aivan sekaisin. Saimme pientä esimakua siitä, miltä elämä koliikkivauvan kanssa voisi tuntua. Omat voimat ovat olleet siis vähissä, enkä halua ottaa bloggaamisesta stressiä. Onneksi minä ja Pikku Joe voidaan jo paremmin ja hulinatkin alkavat rauhoittua. 


Hulinat ilmenivät etenkin päiväunien sekoittumisella. Pikku Joe ei malttanut nukkua pitkiä päiväunia edes liikkuvissa vaunuissa. Nykyään hän nukkuu yleensä kolmet 45 minuutin päiväunet, joita saan joskus jatkettua sylittelemällä. Haikaillen muistelen kolmen tunnin päiväunia, jolloin ehti vähän rentoutua itsekin. Onneksi Pikku Joe nukkui hulinoidenkin aikaan melko hyvin yöllä, vaikka ylimääräisiä syöttökertoja se vaati. Välillä hän yritti kääntyillä ja testaili omien äänihuultensa toimintaa.

Pikku Joe on kehittynyt hurjaa vauhtia. Ei siis mikään ihme, ettei aina malta nukkua. Hän on motoristelta kehitykseltään ikätasoaan edellä. Kolmen kuukauden iässä hän oppi kääntymään ensin vatsalta selälleen ja sitten selältä vatsalleen. Nyt hän nostaa peppua ilmaan siihen malliin, että haluaisi lähteä konttaamaan. Hän osaa jo ryömiä vähän, ja leikkimatosta tahtoo loppua tila kesken. Hän viihtyy hyvin lattialla mahallaan, nostaa ylävartaloaan käsien varaan ja kannattelee niskaansa hyvin jäntevästi.

Pikku Joen näkökyky on selvästi kehittynyt, sillä hän tarkkailee ympäristöään hyvin kiinnostuneena ja seuraa katseellaan. Hän tarttuu mielenkiintoisiin esineisiin ja vie ne suuhunsa. Myös omat nyrkit maistuvat, mutta tutti taas ei. Omat jalat kiinnostavat, mutta ihan vielä hän ei yllä omiin varpaisiinsa asti. 

Pikku Joe on seurallinen, määrätietoinen ja perustyytyväinen persoona. Hän jaksaa sinnikkäästi harjoitella uusia taitoja, mutta etenkin väsyneenä kaipaa syliä ja hellyyttä. Hän ääntelee monin tavoin: jokeltelee, kiljahtelee, ähkii, itkee ja nauraa hekottaa. Uusimpana äänteenä on syljellä kurlaus. Siitä vasta riemu repeää, kun vanhemmat innostuvat kurlailemaan mukana. Hän nauttii myös juttelusta, laulusta, tanssista ja loruista. 

Lopuksi 4kk-neuvolan strategiset mitat (suluissa syntymämitat):

  • Paino:  7310 g (3335 g)
  • Pituus: 67,4 cm (52 cm)
  • Päänympärys: 44,2 cm (35,5 cm)
  • Jäntevyys hieman koholla, mutta ei pidä kuulemma olla huolissaan. Seuraillaan.
 
Ihanaa viikonloppua! ❤

Kommentit

Suositut tekstit