Korona-ajan ristiäiset ja vauvan oma laulu

Ristiäisistä on hurahtanut aikaa nelisen viikkoa. "Pikku Joe" sai kasteen, oman laulun ja kolme etunimeä. En kuitenkaan halua paljastaa hänen henkilöllisyyttään blogissa, joten olkoon hän täällä jatkossakin lempinimellä Pikku Joe. Jos tunnet minut blogin ulkopuolelta ja olet kiinnostunut nimestä, niin toki voit kysyä sitä minulta henkilökohtaisesti. 

 


Korona-ajan ristiäiset

Pidimme kastetilaisuuden kirkossa, joka oli ainakin sopivan väljä tila korona-aikaan. Koronarajoitusten vuoksi paikalla olivat vain kummit, perhe ja pappi. Muut kutsutut sukulaiset ja ystävät seurasivat ristiäisiä livestriiminä YouTuben kautta. Kutsuimme ristiäisiin jopa enemmän vieraita kuin mitä olisimme ei-korona-aikaan kutsuneet. Etäyhteyksin on niin helppo osallistua kaukaakin.

YouTuben livestriimi oli muuten toimiva ratkaisu, mutta tyhjän kirkon jälkikaiun vuoksi puheesta oli vaikea saada selvää. Vain puolet etäyhteyden päässä kuulivat nimen oikein. Jos siis suunnittelet oman lapsesi ristiäisiin vastaava, kotiolot tai pienempi tila toimii varmasti paremmin.  Onneksi juhlien lämmin tunnelma kuitenkin välittyi, vaikka kaikesta ei saanut selvää.

Juhlien järjestely sujui stressittömästi. Ei tarvinnut siivota, koska myös kahvit olivat kirkolla. Kummit ja mummit hoitivat pääasiassa ristiäistarjoilun. Tarjolla oli sitruuna-valkosuklaa täytekakkua, voileipäkakkua, porkkanakakkua, karjalanpiirakoita sekä kaneliässiä uudessa muodossa. Leivoin ainoastaan "kaneliässät". Paljastettakoon sen verran, että lapsemme nimi alkaa T-kirjaimella ja keksien piti olla sen muotoisia. Noh, voitte arvata mitä niistä sitten tuli uunissa. Onneksi sain pelastettua muutaman siveellisemmän yksilön juhliin. 


Juhlapäivänä jännitin, miten vauva viihtyy ristiäisissä. Kirkkoa varatessa vauvallamme ei vielä ollut säännöllistä rytmiä ja menin varaamaan sen nykyiseen päiväuniaikaan. Tietenkään vauva ei malttanut nukkua kirkolla ja juuri ennen h-hetkeä hän huutoitki väsymystään (se muuten kaikuu hienosti kirkossa). Siinä vaiheessa stressittömyys oli kaukana. 

Meillä kävi melkoinen tuuri, että vauva nukahti juuri silloin, kun pappi saapui paikalle. Aloitimme tilaisuuden vain 15 minuuttia myöhässä. Olisi ollut kiva antaa vauva kummin syliin niin kuin perinteeseen kuuluu, mutta varmuuden vuoksi pidin itse vauvaa sylissä koko toimituksen ajan, ettei hän vain heräisi. Hän nukkui tyytyväisenä koko kasteen ajan ja heräsi iloisena kahvittelulle. 


Vauvan oma ristiäislaulu

Teimme puolisoni kanssa vauvalle oman laulun ristiäisiin. Se sai alkunsa vaunulenkillä, kun mietin, millaiseen maailmaan vauvamme on syntynyt. Soitimme ja lauloimme kappaleen ristiäisissä vauva sylissä. Olin puhkilaulanut kappaleen niin, ettei minua edes itkettänyt. Jos olisin esittänyt jonkun muun kuin oman kappaleen, olisi varmaan.

Ristiäislaulun esitys meni kivasti, mutta striimin äänenlaatu ei ollut korvia hivelevä. Ilahduimme kovasti, kun saimme ristiäislahjaksi kuvausession ammattilaisen kanssa. Kävimme erikseen äänittämässä ja kuvaamassa kappaleen kirkolla. 

Olen äänitysasioissa yleensä hyvin kriittinen ja haluan hioa lopputulosta loputtomiin. Vauvan kanssa äänitys oli hyvää harjoitusta pääkopalleni, sillä vauvan kanssa ei voi liikaa hienosäätää.  Musiikki otettiin talteen vain yhdellä otolla. Toisella otolla vauva alkoi jo kitisemään, mutta siitä saatiin hyvää kuvausmateriaalia. 

Tässä on linkki kuvattuun musiikkivideoon: Eerika ja Sakari - Synnyit maailmaan

Haluan toivottaa tämän ristiäislaulun myötä oikein ihanaa äitienpäivän viikonloppua ❤

 

Kommentit

Suositut tekstit